XALACOM 50mcg/6.83MG 2.5 ml göz damlası Kullananlar
Pfizer Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
2.XALACOM kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
XALACOM'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer,
- Astım gibi bir solunum hastalığınız veya astım geçmişiniz varsa ya da başka bir nedene bağlı ciddi solunum problemleriniz varsa.
- Kalp atış hızında yavaşlama, ritim bozuklukları (2. ,3. derece kalp bloğu), belirgin kalp yetmezliği, kalp kaynaklı şok gibi kalp sorunlarınız varsa.
- Etkin madde latanoprost ve timolole veya XALACOM’un içindeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı daha önce alerjik reaksiyon geliştirdiyseniz.
- Hamile iseniz ya da hamile kalmayı planlıyorsanız.
- Emziriyorsanız
- Mevcut koşullarda veya geçmişte astım ya da diğer akciğer sorunları, kalp sorunları, dolaşım sorunları, düşük kan basıncı, tiroid fonksiyon fazlalığınız (hipertiroidzm) varsa, diyabet veya düşük kan şekeriniz (hipoglisemi) varsa ya da kullandığınız diğer ilaçlara karşı alerji yaşadıysanız, kas zayıflığınız varsa veya size myastenia gravis hastalığı teşhisi konulduysa, hamile kalmayı düşünüyorsanız veya planlıyorsanız, emziriyorsanız, başka bir göz damlası kullanıyorsanız doktorunuza bildirmelisiniz.
- Herhangi bir kalp sorununuz varsa doktorunuz göz damlasını kullanmadan önce durumunuzun kontrol altında olduğundan emin olmak isteyecektir. Doktorunuz XALACOM kullanırken kalbiniz ve dolaşım sisteminiz için ekstra kontrol yaptırmanızı isteyebilir.
- Kan basıncının anestezi ile ilişkili olarak aniden düşme riski bulunduğu için, ameliyat ve anestezi öncesinde doktor/diş doktoru, XALACOM ile tedavi olduğunuzu bilmelidir.
- XALACOM içindeki benzalkonyum klorür adlı bir koruyucu, gözde tahrişe neden olabilir ve yumuşak kontakt lenslerin rengini değiştirebilir. Kontakt lens kullanıyorsanız, XALACOM uygulamadan önce lensleri çıkarmanız ve uygulamadan sonra en az 15 dakika sonra takmanız gerekir.
- Tiroid hastasıysanız.
- Doğuştan glokom veya diğer farklı nedenlerle oluşan glokom hastasıysanız (kronik açı kapanması glokomu, psödofakik hastalarda açık açılı glokom ve pigmenter glokom, enflamatuvar ve neovasküler glokom) gözde ağrıya neden olan bir glokom atağı (kapalı açılı glokomun akut atakları) yaşadıysanız, gözünüzde iltihabi bir durum varsa,
- Gözünüzle veya görmenizle ilgili şikayetiniz varsa (örn. gözde kuruluk, ağrı, tahriş veya iltihap, bulanık görme).
- Gözlerinizde kuruluk olduğunu biliyorsanız.
- Herpes simpleks adı verilen virüsün neden olduğu bir göz enfeksiyonu geçiriyorsanız veya daha önce geçirdiyseniz.
- Genellikle yüksek kan basıncı, angina, anormal kalp atışı veya Raynaud sendromunun tedavisinde kullanılan bir kalsiyum antagonisti (örn. nifepidin, verapamil veya diltiazem);
- Kalp yetmezliğini hafifletmek için veya anormal kalp atışının tedavisinde kullanılan bir ilaç olan digoksin;
- Anormal kalp atışının tedavisinde kullanılan ilaçlardan, kinidin gibi anti aritmikler;
- Yüksek kan basıncının tedavisinde kullanılan bir ilaç olan klonidin;
- XALACOM ile aynı ilaç grubuna (beta bloker) ait olan ilaçlarla (örn. ağızdan alınan ya da göze uygulanan diğer timolol içeren ilaçlar) birlikte kullanılırsa etkileri artabilir.
- Şeker hastalığının (diyabet) tedavisinde kullanılan ilaçlar;
- Daha kolay idrara çıkmanızı sağlayan veya bağırsak hareketlerinizi normale döndüren ilaçlar;
- Burun içindeki şişliği/tıkanıklığı azaltan ilaçlar;
- Adrenalin içeren astım ilaçları.
XALACOM'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Eğer,
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
XALACOM'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
Kullanım yolu nedeniyle geçerli deği1.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Bu tıbbi ürünün insanlarda gebelik sırasında kullanım açısından güvenliliği belirlenmemiştir.
Gebeliğin seyri bakımından ve doğmamış bebek veya yenidoğan açısından potansiyel tehlikeli etkilere sahiptir. Bu nedenle, XALACOM gebelik sırasında kullanılmamalıdır.
XALACOM’u hamile iseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız kullanmayınız.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emzirme
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Timolol ve latanoprost anne sütüne geçebilirler. Bu nedenle XALACOM emziren kadınlarda kullanılmamalı veya XALACOM kullanılacaksa emzirmeye son verilmelidir.
Araç ve makina kullanımı
XALACOM'ın göze damlatılması geçici görme bulanıklıklığına yol açabilir. Bu durum geçinceye kadar araç veya makine kullanmamalısınız.
XALACOM'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
XALACOM, benzalkonyum klorür adı verilen bir koruyucu madde içerir. Bu koruyucu madde, gözde tahriş hissine neden olabilir. Bu maddenin yumuşak kontakt lenslerin renklerinin bozulmasına neden olduğu bilinmektedir. Bu nedenle yumuşak kontakt lensler ile temasından kaçınınız. Uygulamadan önce kontakt lensi çıkartınız ve lensi tekrar takmak için en azından 15 dakika bekleyiniz.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
XALACOM sıklıkla göz rahatsızlıklarının tedavisi için diğer göz damlaları ile birlikte kullanılmaktadır. Diğer göz damlaları dahil olmak üzere başka ilaçlar kullanıyorsanız veya kullanmayı planlıyorsanız, özellikle de bu göz damlaları XALACOM ile aynı amaçla kullanılıyorsa (bu durum reçetesiz alınan ilaçlar için de geçerlidir) doktorunuza bildiriniz. Yüksek kan basıncını
veya kalp hastalığını tedavi etmek için kullanılan ilaçlar gibi, XALACOM ile etkileşen birkaç ilaç bulunur. Doktorunuz bunlar hakkında bilgi sahibidir.
Aşağıdaki ilaçlardan birini veya birkaçını alıyorsanız doktorunuza danışınız:
Eğer reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.
Xalacom ile ilgili diğer bilgiler
- Xalacom Genel
- Xalacom Fiyat
- Xalacom Prospektüs
- Kullananlar
- Xalacom Nedir
- Xalacom Kullanımı
- Xalacom Yan Etkileri
- Xalacom Etkileşimi
- Xalacom Gebelik
- Xalacom Saklanması
- Xalacom Muadili
- Xalacom Uyarılar
- Xalacom Endikasyon
- Xalacom Kontrendikasyon
- Xalacom İçeriği
- Xalacom Dozu
- Xalacom Zararları
- Xalacom Formu
- Xalacom Farmakolojik Özellikler
- Xalacom Farmasötik Özellikler
- Xalacom Ruhsat Bilgileri