ZYPREXA 10 mg IM enj. sol. için toz içeren flakon Yan Etkileri
Lilly Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Zyprexa yan etkileri, Zyprexa etkileri, Zyprexa zararları, Zyprexa belirtileri, Zyprexa uyarılar, Zyprexa önlemler, Zyprexa kilo aldırırmı, Zyprexa zayıflatırmı, Zyprexa zehirlenmesi, Zyprexa cinsellik, Zyprexa sorunlar, Zyprexa uykusuzluk, Zyprexa bağımlılık, Zyprexa bırakma bilgilerini içerir.
4.Olası yan etkiler nelerdir ?
Tüm ilaçlar gibi ZYPREXA’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa ZYPREXA’yı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
• Koma veya kan ve idrardaki ketonlar (ketoasidoz) ile bağlantılı şeker hastalığı veya şeker hastalığının kötüleşmesi
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin ZYPREXA’ya karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
Çok yaygın yan etkiler
Yaygın yan etkiler
Yaygın olmayan yan etkiler
Diğer yan etkiler (görülme sıklıkları eldeki verilerden tahmin edilemiyor)
• Toplar damar tıkanıklığı (derin ven trombozu) veya akciğer embolisi (belirli bir nedeni olmadan ansızın soluksuz kalma hissi, soluk alırken göğüste ağrı, baygınlık hissi, öksürükle kanlı balgam çıkartma, nabızda hızlanma gibi belirtiler ile ortaya çıkabilir)
Bunlar ZYPREXA’nın hafif yan etkileridir.
Olanzapin kullanırken bunaması (demans) olan yaşlı hastalar inme, zatüree, idrar kaçırma, düşmeler, aşırı yorgunluk, var olmayan şeyleri görme (halüsinasyonlar), vücut ısısında artış, ciltte kızarıklık ve yürümede zorluktan şikayet etmektedirler. Bu özel gruptaki hastalarda bazı ölüm vakaları da bildirilmiştir.
Antipsikotik ilaçlar ile tedavi edilen bunamaya (demansa) bağlı psikozu olan yaşlı hastalarda ölüm riski yüksektir.
Parkinson hastalığı olan hastalarda ZYPREXA belirtileri kötüleştirebilir.
Bu tipte ilaçları uzun bir süre boyunca alan kadınlarda seyrek olarak süt gelmeye başlamış, adet dönemi atlamış ve düzensiz adet dönemleri olmuştur. Bu kalıcı olursa hemen doktorunuza söyleyiniz.
Gebeliğin son döneminde (son 3 aylık dönem) ZYPREXA dahil tüm antipsikotik ilaçlara maruz kalan yeni doğan bebeklerde, doğumu takiben şiddeti değişebilen anormal kas hareketleri ve/veya ilaç kesilmesine bağlı huzursuzluk, bebekteki kas gerginliğinin aşırı artması veya azalması, uyku hali, solunum sıkıntısı veya beslenme bozuklukları görülebilir.
Yan etkilerin raporlanması
İ.M. uygulama sonrasında nadir olarak tansiyon düşmesi, geçici bilinç bulanıklığı veya eksitasyon bildirilmiştir. Tiyokolşikoside karşı aşırı duyarlığa bağlı olarak deri belirtileri ortaya çıkabilir.
Zyprexa ile ilgili diğer bilgiler
- Zyprexa Genel
- Zyprexa Fiyat
- Zyprexa Prospektüs
- Zyprexa Kullananlar
- Zyprexa Nedir
- Zyprexa Kullanımı
- Yan Etkileri
- Zyprexa Etkileşimi
- Zyprexa Gebelik
- Zyprexa Saklanması
- Zyprexa Uyarılar
- Zyprexa Endikasyon
- Zyprexa Kontrendikasyon
- Zyprexa İçeriği
- Zyprexa Dozu
- Zyprexa Zararları
- Zyprexa Formu
- Zyprexa Farmakolojik Özellikler
- Zyprexa Farmasötik Özellikler
- Zyprexa Ruhsat Bilgileri