BETARIS 8 mg/ml oral damla 30 ml Dozu
Ali Raif Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Betaris dozu, Betaris dozaj, Betaris doz aşımı, Betaris uygulama, Betaris kullanım şekli, Betaris kullanımı, Betaris kullanım süresi, Betaris açmı tokmu, Betaris nedir, Betaris ne için kullanılır, Betaris nasıl kullanılır, Betaris faydaları, Betaris etkileri, Betaris günde kaç kez, Betaris sabah mı akşam mı, Betaris fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Yetişkinlerde (yaşlılarda dahil olmak üzere): Hekim tarafından başka türlü önerilmediği takdirde günlük doz 24-48 mg’dır. 15 damla 1 ml çözeltiye eşdeğer olduğundan günlük doz ulaşabilmek için günde 3 kez 15-30 damla BETARİS® kullanılır.
Hastalık başladığı andan itibaren yapılan tedavinin, hastalığın ilerlemesi ve/veya hastalığın daha ileri dönemlerinde oluşan işitme kaybını önlediğine dair bulgular mevcuttur.
Dozun bireysel ihtiyaçlara uygun olarak saptanması gerekir. Şikayetlerde bir iyileşme ancak tedavi başladıktan birkaç hafta sonra görülür. Bu yüzden tedavi ancak birkaç sonra başarılı sonuç verir.
Uygulama şekli:
BETARİS®, 100 ml nötr sıvı (örneğin su) ile karıştırılmalı ve yemek sırasında veya sonrasında içilmelidir. Sıvı ile seyreltilmeden alınmamalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek ve karaciğer bozukluğunda:
Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda dozun ayarlanmasına gerek yoktur.
Pediyatrik popülasyon:
Etkinliği ve güvenliği açısından yeterli düzeyde veri bulunmadığından, BETARİS®’in 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımı semptomları:
Az sayıda doz aşımı vakası bildirilmiştir. Çoğu durumda semptom bildirilmemiştir. Bazı hastalarda, 200 mg’ın üzerindeki dozlarda hafif ile orta şiddetli semptomlar görülmüştür. 728 mg’lık bir dozda, kramp nöbeti gözlenmiştir. Vakaların tümünde hastalar tamamen iyileşmiştir.
Doz aşımı durumunda, histamin ile analog olarak aşağıdaki belirtiler görülebilir:
Baş ağrısı, yüzde kızarma, baş dönmesi, taşikardi, hipotoni, bronşiyal spazm, ağırlıklı olarak üst solunum yollarının mukozasında olmak üzere ödem (Quincke ödemi)
Doz aşımı durumunda yapılacaklar:
Doz aşımı tedavisi, mutat standart zehirlenme işlemlerine göre yapılmalıdır.
Karşı önlemler ancak şiddetli doz aşımı durumunda veya özellikle hassas hastalarda gereklidir:
Ani dolaşım bozukluğu ve bronşiyal spazma karşı adrenalin (infüzyon olarak uygulama en uygunudur); kortizon; hızlı etki eden antihistaminikler; henüz yeni oluşmuş vakalarda ve dolaşımın yeterli seviyede veya iyileşmiş olduğu durumda midenin yıkanması veya kusturma
Betaris ile ilgili diğer bilgiler
- Betaris Genel
- Betaris Fiyat
- Betaris Prospektüs
- Betaris Kullananlar
- Betaris Nedir
- Betaris Kullanımı
- Betaris Yan Etkileri
- Betaris Etkileşimi
- Betaris Gebelik
- Betaris Saklanması
- Betaris Muadili
- Betaris Uyarılar
- Betaris Endikasyon
- Betaris Kontrendikasyon
- Betaris İçeriği
- Dozu
- Betaris Zararları
- Betaris Formu
- Betaris Farmakolojik Özellikler
- Betaris Farmasötik Özellikler
- Betaris Ruhsat Bilgileri