BRIMOGUT %0.15 göz damlası 5 ml Dozu
Bilim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Brimogut dozu, Brimogut dozaj, Brimogut doz aşımı, Brimogut uygulama, Brimogut kullanım şekli, Brimogut kullanımı, Brimogut kullanım süresi, Brimogut açmı tokmu, Brimogut nedir, Brimogut ne için kullanılır, Brimogut nasıl kullanılır, Brimogut faydaları, Brimogut etkileri, Brimogut günde kaç kez, Brimogut sabah mı akşam mı, Brimogut fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Önerilen BRİMOGUT dozu; etkilenen göze yaklaşık 8 saat arayla olmak üzere günde 3 kez 1 damladır. BRİMOGUT, intraoküler basıncın düşürülmesi için diğer topikal oftalmik ilaçlarla eş zamanlı olarak kullanılabilir. Birden fazla topikal oftalmik ilaç kullanılıyorsa, ilaçlar en azından 5 dakika arayla uygulanmalıdır.
İlk açmadan sonra 28 gün içinde kullanılmalıdır.
Uygulama şekli:
Göze damlatılarak kullanılır. Diğer göz damlaları ile olduğu gibi, sistemik emilimi en aza indirmek için her damladan sonra bir dakika süreyle medikal kantusta lakrimal keseye parmak ucu ile bastırılması önerilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/karaciğer yetmezliği:
BRİMOGUT, karaciğer yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır.
BRİMOGUT, böbrek yetmezliği olan hastalarda çalışılmamıştır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda diyalizin brimonidinin farmakokinetiği üzerindeki etkisi bilinmemektedir.
Pediyatrik popülasyon:
). Pazarlama sonrası araştırmalarda brimonidin tartarat verilen bebeklerde apse, bradikardi, koma, hipotansiyon, hipotermi, hipotoni, letaıji, solgunluk, solunum depresyonu ve somnolans rapor edilmiştir, Brimonidin tartaratın güvenlilik ve etkililiği, 2 yaş altı çocuklarda çalışılmamıştır.
Pediyatrik glokom hastalarıyla (2-7 yaşında) yapılan iyi kontrollü bir klinik çalışmada, günde üç kere kullanılan % 0.2’lik brimonidin tartarat oftalmik çözeltisi İle gözlemlenen en yaygın yan etki somnolans (2-6 yaşındaki hastalann % 50-83’ünde) ve artmış uyanıklıktır. 7 yaşındaki (>20 kg) pediyatrik hastalarda somnolans daha seyrek gibidir. (%25). Hastalann yaklaşık %16’sı, somnolansa bağlı olarak çalışmayı bırakmıştır.
Güvenlilik ve etkililik çocuklarda ve 8-17 yaş arasında adolesanlarda kanıtlanmamıştır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Oftalmik doz aşımı (Yetişkinler):
Bildirilen vakalarda raporlanan olaylar, genelde istenmeyen etkilerde listelenen advers reaksiyonlardır.
Kazara yutulma sonucu sistemik doz aşımı (Yetişkinler):
Yetişkinlerde brimonidinin kazara yutulmasıyla ilgili çok sınırlı veri mevcuttur. Günümüze kadar raporlanan tek advers olay hipotansiyondur. Hipotansiyon epizodunu takiben posthipotansif hipertansiyon rapor edilmiştir.
Doz aşımının tedavisi, destekleyici ve semptomatik tedaviyi içermektedir, hastanın hava yollarının açık olmasına dikkat edilmelidir.
Pediyatrik popülasyon:
Konjenital glokom tedavisinin bölümü olarak brimonidin tartarat verilen veya yanlışlıkla brimonidin tartarat yutan yenidoğan, bebek ve çocuklarda brimonidin doz aşımı semptomlan bildirilmiştir.
Brimogut ile ilgili diğer bilgiler
- Brimogut Genel
- Brimogut Fiyat
- Brimogut Prospektüs
- Brimogut Kullananlar
- Brimogut Nedir
- Brimogut Kullanımı
- Brimogut Yan Etkileri
- Brimogut Etkileşimi
- Brimogut Gebelik
- Brimogut Saklanması
- Brimogut Muadili
- Brimogut Uyarılar
- Brimogut Endikasyon
- Brimogut Kontrendikasyon
- Brimogut İçeriği
- Dozu
- Brimogut Zararları
- Brimogut Formu
- Brimogut Farmakolojik Özellikler
- Brimogut Farmasötik Özellikler
- Brimogut Ruhsat Bilgileri