FIXLOR 8 mg 10 efervesan tablet Gebelik
Vitalis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Fixlor gebelik kategorisi D'dir. Fixlor hamilelik kategorisi, Fixlor gebelik kategorisi, Fixlor emzirme, Fixlor anne sütüne geçer mi, Fixlor laktasyon, Fixlor hamilelerde kullanımı, Fixlor ve bebek, Fixlor kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Gebelik kategorisi: 1. ve 2. trimesterde B; 3. trimesterde D' dir.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar /Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Lornoksikam gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.
FİXLOR gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Gebelik dönemi
Lornoksikam gebeliğin üçüncü trimesterinde kontrendikedir ve maruz kalmış gebeliklere ilişkin hiçbir klinik veri bulunmadığından gebeliğin birinci ve ikinci trimesterinde kullanılmamalıdır.
Gebe kadınlarda lornoksikam kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.
Hayvanlarda yapılan çalışmalar üreme toksisitesinin olduğunu göstermiştir.
Prostaglandin sentezinin inhibisyonu gebeliği ve/veya embriyo/fötus gelişimini olumsuz etkileyebilir. Epidemiyolojik çalışmalardan elde edilen veriler, gebeliğin erken evresinde bir prostaglandin sentez inhibitörü kullanıldıktan sonra düşük ve kardiyak malformasyon riskinde artış olduğunu düşündürmektedir. Doz ve tedavinin süresiyle bu riskin arttığına inanılmaktadır.
Hayvanlarda bir prostaglandin sentez inhibitörünün uygulanmasının embriyo-fötal letalite ve implantasyon öncesi ve sonrası kayıpta artışa yol açtığı bildirilmiştir. Gebeliğin birinci ve ikinci trimesteri sırasında, kesinlikle gerekli olmadıkça prostaglandin sentez inhibitörleri verilmemelidir.
Gebeliğin üçüncü trimesteri sırasında uygulanan prostaglandin sentezi inhibitörleri fötusu kardiyopulmoner toksisiteye (duktus arteriosusun vaktinden önce kapanması ve pulmoner hipertansiyon) ve böbrek fonksiyon bozukluğuna maruz bırakabilir, bu da böbrek yetmezliğine ve dolayısıyla amniyon sıvısı miktarında bir azalmaya yol açabilir. Gebeliğin sonunda, prostaglandin sentez inhibitörleri anneyi ve fötusu kanama suresinde artışa ve uterus kontraksiyonlarının inhibisyonuna maruz bırakabilir, bu da doğumu geciktirebilir ya da uzatabilir. Bu nedenle, gebeliğin üçüncü trimesteri sırasında lornoksikam kullanımı kontrendikedir (Bkz. bölüm 4.3 Kontrendikasyonlar).
Laktasyon dönemi
FİXLOR' un insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, lornoksikamın sütle atıldığını göstermektedir. FİXLOR emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Üreme yeteneği / Fertilite
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme üzerine etkisinin bulunduğunu göstermiştir.
Fixlor ile ilgili diğer bilgiler
- Fixlor Genel
- Fixlor Fiyat
- Fixlor Prospektüs
- Fixlor Kullananlar
- Fixlor Nedir
- Fixlor Kullanımı
- Fixlor Yan Etkileri
- Fixlor Etkileşimi
- Gebelik
- Fixlor Saklanması
- Fixlor Muadili
- Fixlor Uyarılar
- Fixlor Endikasyon
- Fixlor Kontrendikasyon
- Fixlor İçeriği
- Fixlor Dozu
- Fixlor Zararları
- Fixlor Formu
- Fixlor Farmakolojik Özellikler
- Fixlor Farmasötik Özellikler
- Fixlor Ruhsat Bilgileri