INTRON-A PEN 18 MIU 1 flakon Dozu

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Intron-A dozu, Intron-A dozaj, Intron-A doz aşımı, Intron-A uygulama, Intron-A kullanım şekli, Intron-A kullanımı, Intron-A kullanım süresi, Intron-A açmı tokmu, Intron-A nedir, Intron-A ne için kullanılır, Intron-A nasıl kullanılır, Intron-A faydaları, Intron-A etkileri, Intron-A günde kaç kez, Intron-A sabah mı akşam mı, Intron-A fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

INTRON-A tedavisine bu konuda deneyimli bir uzman hekim tarafından başlanmalıdır. Parenteral ilaçlar, uygulanmadan önce partikül ve renk değişimi açısından kontrol edilmelidir.

Subkutan uygulanan idame doz rejimleri için hasta, hekimin de onayı ile dozu kendi kendine uygulayabilir.

Herhangi bir endikasyon için INTRON-A PEN ile tedavi sırasında istenmeyen reaksiyonlar gelişirse doz ayarlanmalı (%50 düşürülmeli) ya da istenmeyen reaksiyonlar kayboluncayakadar tedavi kesilmelidir. Yeterli doz ayarlamasını takiben tekrar intolerans gelişirse ya dahastalık ilerlerse, INTRON-A PEN enjeksiyonu ile tedavi durdurulmalıdır.

Klinik Çalışmalarda lökosit, granülosit ve trombosit sayısında azalma olan hastalar için,

Lökosit, granülosit ve/veya trombosit sayıları normal ya da başlangıç değerlerine döndükleri zaman INTRON-A PEN başlangıç dozunun %100’ü yeniden verilebilir._

INTRON-A PEN enjeksiyonunun en düşük etkili dozu haftada üç kez, subkutan uygulanan 3 milyon IU’dir. INTRON-A PEN enjeksiyon tedavisine en iyi yanıt, düşük bazal HBV-DNA(örneğin, <100 pg/ml) düzeyine sahip hastalarda elde edilir ve tedaviye yamt verenlerinbüyük çoğunluğu, bir ay içinde HBY-DNA oranlarında %50 azalma göstereceklerdir.Yüksek risk altındaki hastalarda (HBV-DNA >100 pg/ml) veya tedaviye bir ay içinde yanıtvermeyen hastalarda, haftada 3 kez 5 milyon IU’den günde 5 milyon üniteye dek varandozlar denenebilir. Dozaj, hastanın ilaca karşı toleransına göre ayarlanabilir. Yamt alınmasıdurumunda, ciddi bir intolerans gelişmedikçe, seçilen rejime dört ay kadar devamedilmelidir. (Azalmış granülosit ve platelet sayılan için yukandaki kılavuzlara bakınız.).

Kronik Hepatit C

Monoterapi - Önerilen doz, haftada üç kez (gün aşırı) subkutan yoldan uygulanan 3 milyon IU’dir. Yanıt veren hastaların çoğunda 12 ile 16 hafta içinde ALT düzeylerindedüzelme görülür. 16 haftalık tedavide ALT’nin normale döndüğü hastalarda kalıcı yanıtoranını artırmak için INTRON-A PEN tedavisi 18 ile 24 aya (72 ile 96 hafta) kadaruzatılmalıdır. 12 ile 16 haftalık tedavi sonrası ALT’nin normale dönmesi ile yanıtgöstermeyen hastalarda INTRON-A PEN tedavisinin kesilmesi düşünülmelidir.

INTRON-A PEN tedavisini takiben nüks gösteren hastalar, daha önce yanıt verdikleri doz rejiminin aynısı ile tekrar tedavi edilebilir.

Ribavirin ile kombinasyon tedavisi: INTRON-A PEN ribavirin ile birlikte kronik hepatit CTi hastalarda kullanılacak ise onaylı ribavirin ürün prospektüsündeki dozönerileri, uyarılar/önlemler ve kontrendikasyonlar dikkate alınmalıdır. INTRON-A PENribavirin ile kombinasyon şeklinde uygulandığında, böbrek fonksiyonları bozuk olanhastalar ve/veya 50 yaşın üzerinde olanlar, anemi gelişimi açısından daha dikkatliizlenmelidir.

3. Tüylü Hücreli Lösemi - INTRON-A PEN enjeksiyonunun önerilen dozu, haftada üç kez(gün aşırı) subkutan yolla uygulanan 2 milyon IU/m2dir. Hastanın ilaca toleransına göredoz ayarlanabilir.

Splenektomi yapılmamış olan hastalar splenektomili hastalara benzer yanıtlar vermektedirler ve transfuzyon gereksinimlerinde de benzer düşüşler görülmektedir.

Bir ya da daha fazla hematolojik değişkendeki normale dönüş, genellikle tedavinin ilk iki ayı içinde başlamaktadır. Üç hematolojik değişkenin (granülosit sayısı, trombosit sayısı vehemoglobin düzeyi) tümündeki düzelme altı ay ya da daha uzun bir süregerektirebilmektedir. Tedavinin başlangıcından önce periferik kanda hemoglobin,trombosit, granülosit, tüylü hücre ve kemik iliği tüylü hücrelerinin düzeyini belirlemekiçin gerekli testler uygulanmalıdır. Tedaviye yanıt ortaya çıkıp çıkmadığını belirlemekiçin tedavi sırasında bu parametreler periyodik olarak izlenmelidir. Eğer yanıt ortayaçıkarsa, herhangi bir ilerleme olmayıncaya ve laboratuar parametreleri yaklaşık üç aystabil kalana kadar tedavi sürdürülmelidir. 6 ay içinde tedaviye yanıt ortaya çıkmazsatedavi kesilmelidir. Hastalıkta hızlı bir ilerleme olmadığı ya da ciddi intolerans ortayaçıkmadığı sürece bu rejim sürdürülmelidir.

INTRON-A PEN ile tedaviye ara verilmişse, tekrar INTRON-A PEN ile tedavi uygulandığında hastaların %90’ından fazlasında yanıt alındığı unutulmamalıdır.

4. Kronik Miyeloid Lösemi (KML)

Monoterapi - INTRON-A PEN enjeksiyonunun önerilen dozu, subkutan yoldan uygulanan günlük 4 ile 5 milyon IU/ m2,dir. Lökosit sayısının kontrolünü sürdürebilmekiçin 0.5 milyon IU/m2 ile 10 milyon IU/m2 arasında değişen dozlara gereksinimduyulabilmektedir. Lökosit sayısı bir kez kontrol altına alındığında, hematolojikremisyonu sürdürebilmek için tolere edilen maksimum doz (4 ile 10 milyon IU/m2/gün)uygulanmalıdır. En azından kısmi bir hematolojik remisyon ya da klinik açıdan anlamlısitoredüksiyon sağlanamazsa 8 ile 12 haftalık tedaviden sonra INTRON-A PENkesilmelidir

Sitarabitı (Ara-C) ile kombinasyon tedavisi: INTRON-A PEN ve sitarabin kombine olarak kullanıldığında tedaviye subkutan olarak günde 5 milyon IU/m2 INTRON-A PENdozu ile başlanır. İki hafta sonra subkutan olarak uygulanan günlük 20 mg/m2 sitarabindozu her ay için birbirini takiben 10 gün boyunca verilir (günlük maksimum doz 40 mg).8-12 hafta sonra en azından kısmi hematolojik iyileşme ya da klinik olarak anlamlısitoredüksiyon elde edilmemişse tedavi kesilir.

Çalışmalarda hastalığın kronik fazında bulunan hastalarda INTRON-A PEN tedavisine yanıt olasılığının daha yüksek olduğu gösterilmiştir. Tedaviye, tanı konduktan sonraolabildiğince erken başlanmalı ve tam bir hematolojik yamt elde edilene kadar ya da en az18 ay süreyle tedavi sürdürülmelidir. Yanıt veren hastalar genellikle tedavinin ilk iki ya daüç ayı içinde hematolojik yanıt göstermektedirler. Bu hastalar lökosit sayısı 3.0 ile4.0x109/L olarak tanımlanan tam hematolojik yanıt elde edilinceye kadar tedaviedilmelidir. Tam hematolojik yanıt veren tüm hastalar sitogenetik yanıt elde etmek içintedaviyi sürdürmelidir; bazı hastalarda bu yanıt iki yıllık tedaviden önce gözlenmeyebilir.

Tanı sırasında lökosit sayısı 50xl09/L’den yüksek olan hastalar için hekim tedaviye standart dozda hidroksiüre ile başlayıp daha sonra lökosit sayısı 50xl09/L’den daha düşükbir düzeye indiğinde bunu INTRON-A PEN ile değiştirme seçeneğini de kullanabilir.

Yeni tanı konmuş Ph-pozitif kronik faz KML’li hastalar da INTRON-A PEN ve hidroksiüre kombinasyonu ile tedavi edilmişlerdir. INTRON-A PEN tedavisine, subkutanyolla uygulanan günlük 6 milyon ile 10 milyon IU arasında değişen dozlarda başlanmıştır;başlangıçtaki lökosit sayısı > 10xl09/L ise tedaviye günde iki kez 1.0 ilel.5 g’lık dozlardahidroksiüre eklenmiş ve lökosit sayısı 10xl09/L,nin altına düşünceye kadar bu tedaviyedevam edilmiştir. Bunun ardından hidroksiüre kesilmiş ve nötrofilleri (bandlı hücreler vesegmentli polimorfonükleer hücreler) 1.0 ile 5.0xl09/L arasında ve trombositleri >75x109/L düzeyinde tutmak için INTRON-A PEN dozu azaltılmış ya da artırılmıştır.

5. Multipl Miyelom

İdame tedavisi - İndüksiyon kemoterapisini takiben plato fazında olan hastalarda, INTRON-A PEN haftada 3 kez 3 ile 5 milyon IU/m2 dozunda, monoterapi olarak,subkutan yoldan uygulanabilir.

Nüksü takiben ya da refrakter hastalıkta tedavi — Kemoterapiyi takiben nüks gösteren ya da kemoterapiye refrakter hastalığı olan hastalarda haftada 3 kez 3 ile 5 milyon IU/m2dozunda INTRON-A PEN, monoterapi şeklinde uygulanabilir.

6. Non-Hodgkin Lenfoma - Kemoterapi ile birlikte, haftada üç kez (gün aşırı) 5 milyon IUdozunda INTRON-A PEN subkutan enjeksiyon şeklinde uygulanabilir.

7. AIDS İle İlişkili Kaposi Sarkomu - Optimal doz henüz bilinmemektedir. Subkutanyolla uygulanan haftada 3 ile 5 kez 30 milyon IU/m2 dozunun etkinliği gösterilmiştir.Daha düşük dozlar da (örn. 10 ile 12 milyon IU/m2/gün) etkinlik kaybı olmaksızınkullanılmıştır.

Hastalık stabilize olduğunda ya da tedaviye yanıt ortaya çıktığında, tümör varlığına ilişkin başka kanıt kalmayana ya da ciddi fırsatçı enfeksiyon veya istenmeyen etkinedeniyle ilacı kesmeye gerek kalmayıncaya kadar tedaviye devam edilmelidir.

Zidovudin (AZT) İle Birlikte Uygulama - Klinik çalışmalarda, Kaposi sarkomu olan AIDSTi hastalar, AZT ile birlikte INTRON-A PEN almışlardır. Hastaların çoğunda,aşağıdaki rejim iyi tolere edilmiştir: günde 5 ile 10 milyon IU/m2 dozunda INTRON-APEN; her dört saatte bir 100 mg AZT. Başlıca doz kısıtlayıcı toksisite nötropenidir.

INTRON-A PEN dozu günde 3 ile 5 milyon IU/m2 şeklinde başlatılabilir. İki ile 4 haftalık tedaviden sonra hastanın toleransına bağlı olarak INTRON-A PEN dozu günde 5milyon IU/m2den günde 10 milyon IU/m2ye, AZT dozu ise her dört saatte bir 200 mg’açıkarılabilir.

Hasta yanıtı ve ilaca gösterilen toleransa göre doz bireyselleştirilmelidir.

8. Renal Hücreli Karsinom

Monoterapi olarak - Optimal doz ve şema henüz belirlenmemiştir. INTRON-A PEN, haftada üç kez, haftada beş gün ya da günlük olarak 3 ile 30 milyon IU/m2 arasındadeğişen dozlarda subkutan yolla uygulanmıştır. En yüksek yanıt oranları, INTRON-APEN haftada üç kez 3 ile 10 milyon IU/m2 dozlarda subkutan yoldan uygulandığında eldeedilmiştir.

İnterlökin 2 gibi diğer terapölik ajanlarla kombinasyon halinde - Optimal doz belirlenmemiştir. INTRON-A PEN, interlökin-2 ile kombinasyon şeklinde 3 ile 20milyon IU/m2 arasında değişen dozlarda subkutan yolla uygulanmıştır. En yüksek toplamyanıt oranlarını bildiren çalışmalarda, INTRON-A PEN haftada 3 kez 6 milyon IU/m2dozunda subkutan yolla uygulanmıştır; doz, tedavi süresince gerektiği ölçüdeayarlanmıştır.

9. Metastatik Karsinoid Tümörler (Pankreatik Endokrin Tümörler) -

Malign karsinoid tümörlü hastalarda özellikle otoantikorlar mevcutsa INTRON-A PEN tedavisi sırasında otoimmün hastalık gelişebilir. Bu nedenle hastalar tedavi sırasındaotoimmünite belirtileri ve semptom açısından izlenmelidir.

10. Malign Melanom - İndüksiyon tedavisi olarak, INTRON-A tedavisi intravenöz yoldandört hafta süreyle haftada beş gün 20 milyon IU/m2/giin dozunda başlatılarak 48 haftasüreyle haftada 3 kez (gün aşırı) subkutan yoldan uygulanan 10 milyon IU/m2 dozundasürdürülmektedir.

Eğer INTRON-A PEN ile tedavi sırasında ciddi istenmeyen reaksiyonlar gelişirse ve özellikle granülositler 500/ mm3ün altına düşerse ya da ALT/AST normal üst sınırın 5 katüstüne çıkarsa, istenmeyen reaksiyon ortadan kalkıncaya değin tedavi geçici olarakdurdurulmalıdır. INTRON-A PEN tedavisine, önceki dozun %50’si oranında tekrarbaşlanmalıdır. Doz ayarlandıktan sonra da intolerans sürerse ya da granülositler250/mm3ün altına düşerse veya ALT/AST normal üst sınırın 10 katından daha fazlayükselirse INTRON-A PEN tedavisi kesilmelidir.

Optimal (minimum) doz bilinmemesine karşın tam klinik yarar için, tanımlandığı gibi toksisite için doz modifikasyonu yapılarak hastalar önerilen dozlarla tedavi edilmelidir.

Uygulama şekli

INTRON-A PEN subkutan enjeksiyonla uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/ Karaciğer yetmezliği

Doz ayarlaması gerekmemektedir.

Geriyatrik popülasyon

Doz ayarlaması gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon

Kronik hepatit BTi bir yaşında ya da daha büyük çocuklarda 10 milyon IU/m2ye kadar olan dozun güvenli olduğu gösterilmiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

Hiçbir doz aşımı durumunun akut klinik tablolara yol açtığı bildirilmemiştir. Ancak farmakolojik aktiviteye sahip herhangi bir bileşikte olduğu gibi, doz aşımı durumundahastanın yaşamsal bulgularının sık izlenmesi ve hastanın gözlemlenmesi gerekir.