LAIRA 40 mg 28 film tablet Yan Etkileri
Nobel Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Laira yan etkileri, Laira etkileri, Laira zararları, Laira belirtileri, Laira uyarılar, Laira önlemler, Laira kilo aldırırmı, Laira zayıflatırmı, Laira zehirlenmesi, Laira cinsellik, Laira sorunlar, Laira uykusuzluk, Laira bağımlılık, Laira bırakma bilgilerini içerir.
4.Olası yan etkiler nelerdir ?
LAIRA 'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
LAİRA’yı kullanmayı unutursanızBir doz almayı unutursanız ve yatmadan önce hatırlarsanız hemen alınız. Gece sırasında veya ertesi gün önceki dozunuzu almayı unuttuğunuzu hatırlarsanız o dozu almayımz, atlayınız. Ertesi gün, ilacınızı her zamanki vaktinde almaya devam ediniz.
Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.
LAİRA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkilerDoktorunuz söylemeden LAIRA kullanmayı bırakmayınız. Tedavi kürünüz tamamlandığında, LAIRA dozunun birkaç hafta içinde kademeli olarak düşürülmesi tavsiye edilir.
İlacın aniden kesilmesi; baş dönmesi, uyuşma veya karıncalanma hissi, uyku bozuklukları (gerçek gibi rüyalar, kabuslar, uyuyamama), endişeli hissetmek, baş ağrıları, hasta hissetmek (bulantı), kusma, terleme, huzursuz veya heyecanlı hissetme, titreme, zihin bulanıklığı veya şaşkınlık, duygusal veya aşırı hassas hissetme, ishal (yumuşak dışkılama), görme bozuklukları, çalkantı veya vurma şeklinde kalp atışı (palpitasyonlar) gibi ilacm bırakılmasına bağlı, hafif şiddette ve geçici belirtilere yol açabilir. Bu nedenle, tedaviniz tamamlandığında
LAİRA’nm aniden kesilmesi yerine birkaç haftada yavaş yavaş azaltılarak bırakılması tavsiye edilir.
Bu ürünün kullanımı ile ilgili daha fazla sorunuz var ise doktorunuza veya eczacımza danışınız.
4. Olası yan etkiler nelerdir?Tüm ilaçlar gibi LAIRA’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Yan etkiler genellikle tedavi başlangıcından birkaç hafta sonra yok olurlar. Etkilerin hastalığınızın belirtileri de olabileceğini ve bunların siz iyileşmeye başladıkça düzeleceklerini bilmelisiniz.
Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:
Çok yaygın: 10’da 1 kişiden daha fazlasını etkileyen.
Yaygın: 10’da 1 kişiye kadar etkileyen.
Yaygın olmayan: 100’de 1 kişiye kadar etkileyen.
Seyrek: 1000’de 1 kişiye kadar etkileyen.
Bilinmiyor: eldeki verilerle sıklığı tahmin edilemiyor.
Yan etkilerin raporlanması