LAKTATLI RINGER şişe 1000 ml(setli) Endikasyonları

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laktatli Ringer endikasyonları, Laktatli Ringer tedavisi, Laktatli Ringer ne işe yarar, Laktatli Ringer neye yarar, Laktatli Ringer ne için kullanılır, Laktatli Ringer nedir, Laktatli Ringer faydaları, Laktatli Ringer ne ilacı, Laktatli Ringer ne zaman kullanılır, Laktatli Ringer kullananlar bilgilerini içerir.

Ileus, pilor sentozu gibi nedenlerle uzun süre kusmalar sonucu, kusmalarla klorhidrik asid kaybı uzun kusmalarda görülen be belirtiler, ağız yolunun kullanılmaması gerekçesi ile parenteral yoldan yeteri kadar Laktat Ringer Solüsyomları ile vermekle giderebilir. Keza, kusmaların bulunmadığı, fakat asid-baz dengesinde bozuklukla giden değişik ağırlıklarda dehidratasyon durumları operasyonlardan sonra, diyabette ve çeşitli ağır metal zehirlenmelerinde (civa kurşun gibi görülür).
Ağır seyreden dairelerde yukarıda anlatılankarşıt bir oluşumu ortaya çıkar . Normal olarak mideden asit olarak çıkan kimus duodenuma vardığında nötralize edilmeye başlanır. Bağısaklara geldiğinde, bikarbonat salgılanmasının daha da güçlenmesi ile alkali bir durum kazanır. Bağırsaklarda bulunanlardan geçebilenlerin hemen hepsinin kana aktarılması ile alkalik veren element ve bileşkelerde yitirilmezler. Ağır sürgünlerde bu elemet ve bileşiklerin kana geçmeleri olanağı kalktığından, sürgün niteliğindeki feçesle alkali yitirilir. Bunu anhidremi asidozla giden hücre dışı sıvı yitirilmesi izler. Daha ileri durumlarda hücre dışı sıvının yerine konması amacıyla dolaşan bölümde azalır. Bu anoksiye, anoksi de ağır kapiler bozukluklara götürür ve sonuç olarak şok durumu ortaya çıkar. Bu durumun düzeltilmesi için sürgünü ortaya çıkaran mnedeni ortadan kaldırmak ve sürgünü durdurmak yanında yitirilen hücre dışı sıvı ve asidoza karşı damar içine kilo başına hesaplanmış 0.1-0.2g. Sodyum Laktete ihiva eden Laktalı Ringer Solüsyon vermek zorunluluğu çıkar. Özetlemek gerekirse, başlıca kullanım alanları:
1) Su kayıplarında ve hiponatremi hallerinde.
a) Sodyum azalmasının karşılamasında
b) Eksraselüler sıvı hacminin düzeltilmesinde, organizmadaki sıvı ve elektrolit ihtiyçlarının karşılanmasında.
2) Metabolik asidoz vakalrında
a) Diyabet ketozu
b) Çocuk diyareleri
c) Ağır enfeksiyon hastalıkları
d) Hafif böbrek yetmezliği
e) Keşeksi
f) Ketojenik diyetler ve asitleştiric ilaçlar