LAROXYL 10 mg 30 draje {Deva} Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laroxyl dozu, Laroxyl dozaj, Laroxyl doz aşımı, Laroxyl uygulama, Laroxyl kullanım şekli, Laroxyl kullanımı, Laroxyl kullanım süresi, Laroxyl açmı tokmu, Laroxyl nedir, Laroxyl ne için kullanılır, Laroxyl nasıl kullanılır, Laroxyl faydaları, Laroxyl etkileri, Laroxyl günde kaç kez, Laroxyl sabah mı akşam mı, Laroxyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloj i/uygu lam a sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Yetişkinler:

Önerilen başlangıç dozu günde üç kez bir draje I.aroxyl (10 mg veya 25 mg)’dır. Gerekli olduğunda istenilen terapötik yanıt alınana kadar, doz kademeli olarak artırılabilir.

İdame dozu genellikle, günde 2-4 draje Laroxyl (25 mg)’dır. İdame tedavisinde verilecck miktar tek doz halinde ve tercihen akşamları ya da yatmadan hemen önce verilebilir. Nadir

olarak günlük dozun 150 mg’ı aşması gerekebilir; ancak bununla birlikte, hospitalize hastalarda dozun 300 mg’a kadar yükseltilmesi bazen gerekli olabilir.

Adolesan ve yaşlılar. 25-50 mg günlük bölünmüş doz veya akşamları tek doz almalıdır.
Uygulama şekli:

Laroxyl drajeler ağız yoluyla alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Laroxyl, karaciğer fonksiyonu bozulan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Böbrek hastalann özel olarak doz ayarlaması gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon: Laroxyl, 12 yaşından küçük hastalarda kullanımı

önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Trisiklik antidepresan zehirlenmesinin spesifik bir aııtidotıı yoktur. Hastalar hospitalize edilmelidir ve tedavi semptomatik olmalı ve kardiyak destek (EKG ile izleme de dahil olmak ü/ere) ve solumun desteğine dayandın İmalıdır.

Semptom i ar

Toksisitenin nedeni: otonomik sinir uçlarında ve beyinde antikolineıjik (antimuskarinik. atropin benzeri) etkiler, kardiyak sodyum kanalı blokajı ve al adrenerjik reseptör blokajının birleşimidir. Buna ek olarak, trisiklik antidepresanlar aminlerin ve kardiyak geçiktirici-diizeltici potasyum kanalının (ikr) pre-snaptik alimim bloklar.

Özellikler yaygın olarak şunlardır: sinüs taşikardi. sıcak kuru cilı. ağız ve dil kumluğu, büyümüş göz bebekleri, üriner retansiyon ve ileus. aiaksiye ilerleme, nistagnıus. ıraksak şaşılık ve derin koma ve respiratuar depresyona neden olabilecek uyku hali. Hkstansör plantar refleksleri ile artmış ton ve hiperrefleksi görülebilir. Derin komada, (beyin sapı reileksleri de dahi! olmak üzere) tüm refleksler durabilir. Vakaların >%5’inde konvülsiyonlar göıülür vc hemodinamik uyuşmanın habercisi olabilir.

EKG özellikleri şunlardır: PR. QRS ve QT aralıklarının uzaması, spesifik olmayan ST segmenti ve T dalgası değişiklikleri ve atriyoventriküler blok.

Metabolik asidoz mevcut olabilir. Hipotansiyon görülebilir ve şiddetli olabilir.

Bilinci kapalı hastalarda hipotermi ve rabdomiyoliz görülebilir. Zaman zaman deride kabartılar görülebi lir.

İyileşme (canlanma) sırasında: konfüzyon. ajitasyon ve görsel halüsinasyonlar görülebilir. Serotonin toksisitesi özellikleri görülebilir. Bunlar şunlardır: merkezi sinir sistemi etkileri (ajitasyon veya koına d;ı dahil olmak üzere), otonomik instabiiiie (hiperpreksi de dahil olmak üzere) ve nöromusküler eksitabilite (kionüs ve yükselmiş serum kreatin kinazı da dahil olmak üzere).

Bu sendrom, eğer hastada akut doz aşımı varsa veya düzenli alındığında serotoneıjik sinapslarda serotonik etkisini (salımı arttırarak, geri alımı veya metabolizmayı azaltarak veya serotonin reseptörlerini stimüle ederek) arttıran iki veya daha fazla ilaca, örneğin selektif serotonin geri alım inhibitörleri. monoamin oksidaz inhibitörleri, trisiklik antidepresanlar, venlafaksin, tramadol, triptaııs. linezolid ve St John’s WorL uyarıcı ilaç kullanımı (örn. MDMA. amfctaminler. kokain, cathinone türevleri (mefedron vb.)), manız kaldıvsa bu sendromun görülme ihtimali daha yüksektir..

Aşırı dozdaki kardiyovasküler etkiler ve merkezi sinir sistemi etkileri; alkol, kardiyovasküler ajanlar ve diğer psikotropik ilaçların eş zamanh alımı ile artacaktır.

Tedavi

Karma doz aşımlarında benzodiazepin toksisitesini tersine çevirmek için ftumazcnil vermeyin.

1. Hava yolunun açık olduğundan ve ventilasyoııun yeterli olduğundan emin olun. A ileri yal kan gazlanın kontrol edin ve her tür hipoksiyi düzeltin. Hipcrkapni mevcutsa, ventilasyon desteği endikedir,

2. Gastrik dekoııiaminasyonun faydası belirsizdir, llava yolunun korunmuş olması koşuluyla, eğer hasla 5 mg kg alımdan sonraki i saat içinde gastrik dekontaminasyon sergilerse, ağız veya tıazo-gastrik tüp yoluyla aktif kömür göz önünde bulundurulmalıdır.

l oksisite özellikleri olan ve yutabilcn veya kanüi sokulmuş hastalarda i -2 saat sonra ikinci doz kömür düşünülmelidir.

3. Kardiyak arresl soması, u/un süreli resüsitasyon başardı olabilir ve en az İ saat süreyle devam ettirilmelidir.

4. Alımdan sonraki en az 6 saat süreyle gözlemleyin. BP, nabız ve kardiyak ritmi izleyin. Tekrarlayan EKG’ler gerçekleştirilınelidir. 6 saate kadar asemptomatik kalan ve EKG’si normal olan hastaların, geç komplikasyon geliştirmesi olası değildir.

5. i’re vc elektrolitleri kontrol edin ve idrar sonucunu izleyin Bilinci kapalı olan hastalarda serum kreatin kina/ını kontrol edin.

0. Hipoksiııİn düzeltilmesine ve yeterli sıvı resüsilasyomına rağmen metabolik asidoz devam ediyorsa, intravenöz sodyum hikarbonaL iie düzeltmeyi göz önünde bulundurun. QRS veya QT aralıklarının uzaması söz konusuysa, hızla düzeltme özellikle önemlidir.

7. İntravenöz diazepam veya lorazpanı ile konvülsiyonları kontrol edilin. Oksijen verin ve asit bazım ve metabolik bozukluklan düzeltin. Trisiklik doz aşımında fenitoin kontraendikedir (çünkü trisiklik antidepresanlar ile birlike, sodyum kanallarını bloklar ve kardiyak aritmi riskini arttırabilir).

8. Yatağın ayağını yükselterek hipotansiyonu düzeltin. Şiddetli vakalarda, intravasküler hacmin genişletilmesi için kolloid uygulanması gereklidir (merkezi venöz basıncın izlenmesi gerekebilir). Sodyum bikarbonat ile alkalinizasyon hipotansiyonu düzeltebilir.

9. Ajite olmuş yetişkinler oral veya
I
V diazepam ile sakinleştirilebilir, etkisizse, oral veya parenteral haloperidol göz önünde bulundum İmalı dır.

10. Hastalar şiddetli biçimde hipotansif ise, Glukagon lümg IV bolus verilebilir.

11. Eğer hasta hipofermik ise. konvansiyonel araçlarla tekrar yavaşça ısıtın.

12. Hğer hasta uzun bir süre bilinci kapalı kaldıysa, rabdomiyoliz ihtimaline karşı izleyin.

13. Trisiklik antidepresanların geniş dağılım hacmi nedeniyle, zorla diiiresis. hemodiyaliz ve hemoperlüzyomm hiçbir değeri yoktur.

14. Hastanın klinik durumuna güre endike o i an diğer önlemler.

Doz aşımı genellikle bilerek gerçekleştiği için, hastalar iyileşme sürecinde diğer araçlarla intihar girişiminde bulunabilir. Bu ilaç sınıfındaki tedavilerde, kasıtlı veya kazara doz aşımı ile Ölüm gerçekleşmiştir.