OLMETEC PLUS 20 mg/25 mg 28 film kaplı tablet {Pfizer} Gebelik
Pfizer Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Olmetec Plus gebelik kategorisi D'dir. Olmetec Plus hamilelik kategorisi, Olmetec Plus gebelik kategorisi, Olmetec Plus emzirme, Olmetec Plus anne sütüne geçer mi, Olmetec Plus laktasyon, Olmetec Plus hamilelerde kullanımı, Olmetec Plus ve bebek, Olmetec Plus kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik Kategorisi: ilk trimester C, ikinci ve üçüncü trimester D
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum Kontrolü (Kontrasepsiyon)
Planlı bir hamilelikten önce, uygun bir alternatif tedaviye geçilmelidir.
Gebelik dönemi
Olmetec Plus’ ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
Olmetec Plus’ın gebelik ve/veya fetus/yenidoğan üzerinde zaralı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.
Bir önlem olarak, Olmetec Plus 20/25 mg Film Kaplı Tablet hamileliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Hamilelik belirlenirse, Olmetec Plus 20/25 mg Film Kaplı Tablet en kısa sürede kesilmelidir. Bu sebeple, hamileliğin ikinci ve üçüncü üç aylık dönemlerinde Olmetec Plus 20/25 mg Film Kaplı Tablet’in kullanımı kontrendikedir.
Olmetec Plus 20/25 mg Film Kaplı Tablet’in hamile kadınlarda kullanımıyla ilgili bir deneyim bulunmamaktadır. Olmesartan medoksomil/hidroklorotiyazid kombinasyonu hayvan araştırmaları bir teratojenik etki ortaya koymamıştır; ancak fetotoksisite göstermiştir (Bkz. Kısım 5.3).
Hamileliğin ikinci ve üçüncü üç aylık döneminde, renin-anjiyotensin sistemini etkileyen maddeler fetüslerde ve neonatlarda hasara (hipotansiyon, böbrek fonksiyonu bozulması, oligüri ve/veya anüri, oligohidramniyoz, kraniyal hipoplazi, intrauterin büyüme gecikmesi) ve ölüme yol açabilir. Pulmoner hipoplazi, yüz anomalileri ve kol/bacak kontraksiyonları vakaları da rapor edilmiştir. Olmesartan medoksomille yapılan deneysel hayvan araştırmaları, geç fetal ve neonatal safhada böbrek hasarı olabileceğini de göstermiştir. Mekanizma, muhtemelen, renin-anjiyotensin-aldosteron sisteminin farmakolojik etkilerinin bir sonucudur.
Hidroklorotiyazid, hem plazma hacmini, hem de uteroplasental kan akışını azaltabilir. Tiyazidler plasenta bariyerini geçer ve kordon kanında bulunur. Fetal elektrolit bozukluklarına ve yetişkinlerde gözlenen başka muhtemel reaksiyonlara yol açabilirler. Annenin tiyazidlerle tedavisinden sonra neonatlarda trombositopeni vakaları ve fetal veya neonatal sarılık rapor edilmiştir. Hamileliğin ikinci trimesterinde Olmetec Plus 20/25 mg
Film Kaplı Tablet’e maruz kalınırsa kafatası ve fetal böbrek fonksiyonu ekografi ile kontrol edilmelidir.
Laktasyon dönemi
Olmesartan, süt veren sıçanların sütüne geçmektedir. Ancak, olmesartanın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Tiyazidler insan sütüne geçmektedir ve süt vermeyi engelleyebilir. Bu nedenle, süt verme döneminde Olmetec Plus 20/25 mg Film Kaplı Tablet’in kullanımı kontrendikedir (bkz. Kısım 4.3). Emzirmeyi sonlandırma ya da ilaç kullanımını sonlandırma kararı almadan önce anne için ilacın önemi hesaplanmalıdır.
Üreme yeteneği / Fertilite
Olmetec Plus ile ilgili diğer bilgiler
- Olmetec Plus Genel
- Olmetec Plus Fiyat
- Olmetec Plus Prospektüs
- Olmetec Plus Kullananlar
- Olmetec Plus Nedir
- Olmetec Plus Kullanımı
- Olmetec Plus Yan Etkileri
- Olmetec Plus Etkileşimi
- Gebelik
- Olmetec Plus Saklanması
- Olmetec Plus Muadili
- Olmetec Plus Uyarılar
- Olmetec Plus Endikasyon
- Olmetec Plus Kontrendikasyon
- Olmetec Plus İçeriği
- Olmetec Plus Dozu
- Olmetec Plus Zararları
- Olmetec Plus Formu
- Olmetec Plus Farmakolojik Özellikler
- Olmetec Plus Farmasötik Özellikler
- Olmetec Plus Ruhsat Bilgileri