REBIF 44 kullanıma hazır 12 adet şırınga Dozu
Serono Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Rebif dozu, Rebif dozaj, Rebif doz aşımı, Rebif uygulama, Rebif kullanım şekli, Rebif kullanımı, Rebif kullanım süresi, Rebif açmı tokmu, Rebif nedir, Rebif ne için kullanılır, Rebif nasıl kullanılır, Rebif faydaları, Rebif etkileri, Rebif günde kaç kez, Rebif sabah mı akşam mı, Rebif fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Tedavi bu hastalığın tedavisinde uzman bir hekim tarafından yürütülmelidir.
Rebifin 3 dozu mevcuttur: 8.8 mikrogram, 22 mikrogram ve 44 mikrogram. Rebif ile tedaviye başlayan hastalar için, Rebif 8.8 mikrogram ve Rebif 22 mikrogram tedavinin ilk ayı için hasta ihtiyacını karşılayan bir ambalajda mevcuttur.
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
REBİF’in tavsiye edilen pozolojisi, subkütan enjeksiyon ile haftada 3 kez verilen 44 mikrogram’dır. Yine, subkütan enjeksiyon ile haftada 3 kez verilen REBİF 22 mikrogram, hekimi tarafından daha yüksek dozu tolere edemeyen hastalar için önerilir.
Rebif ile tedaviye ilk başlarken, yan etkisi olan taşiflaksiyi engellemek için doz titre edilerek artırılır. Rebif başlangıç paketi, tedavinin ilk ayı için hasta ihiyacını karşılar.
Uygulama sekli:
REBİF uygulamasına eşlik eden grip benzeri semptomları azaltmak için, enjeksiyon öncesi ve herbir enjeksiyon sonrası ilave 24 saat için antipiretik analjezik alınması tavsiye olunur.
Halen, hastaların ne kadar süreyle tedavi edilmesi gerektiği konusunda yeterli bilgi yoktur.
REBİF ile tedavinin 4 yıldan uzun sürelerde etkililiği ve güvenliliği konusu bilinmemektedir.
Hastaların REBİF ile tedavinin başlangıcından sonraki 4 yıllık periyodda en az her 2 yılda bir hekim tarafından değerlendirilmesi ve tedavi eden hekimin uzun süreli tedaviyi her hasta için bireysel olarak değerlendirmesi önerilir.
Özel popülasyonlara iliskin ek bilgiler Böbrek/karaciğer yetmezliği:
İnterferon beta, şiddetli karaciğer hasarına yol açma potansiyeline sahiptir. Nadir görülen semptomatik karaciğer fonksiyon bozukluğunun mekanizması bilinmemektedir. Özel bir risk faktörü gösterilmiş değildir.
Pediyatrik popülasyon:
Resmi klinik çalışma ya da farmakokinetik çalışmalar çocuklarda ve gençlerde yapılmamıştır.
Yine de sınırlı sayıda yayınlanmış veri haftada 3 kez subkütan REBİF 22 mikrogram kullanan 12-16 yaşlarındaki gençlerde görülen güvenlilik profilinin erişkinlerde görülene benzer olduğunu göstermektedir. REBİF’in 12 yaş altındaki çocuklarda kullanımı ile ilgili çok az bilgi vardır ve bundan dolayı REBİF bu yaş grubunda kullanılmamalıdır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımı durumunda, hasta gözlem amacıyla hastaneye yatırılmalı ve uygun destek tedavisi uygulanmalıdır.
Rebif ile ilgili diğer bilgiler
- Rebif Genel
- Rebif Fiyat
- Rebif Prospektüs
- Rebif Kullananlar
- Rebif Nedir
- Rebif Kullanımı
- Rebif Yan Etkileri
- Rebif Etkileşimi
- Rebif Gebelik
- Rebif Saklanması
- Rebif Muadili
- Rebif Uyarılar
- Rebif Endikasyon
- Rebif Kontrendikasyon
- Rebif İçeriği
- Dozu
- Rebif Zararları
- Rebif Formu
- Rebif Farmakolojik Özellikler
- Rebif Farmasötik Özellikler
- Rebif Ruhsat Bilgileri