SERUM FIZYOLOJIK izotonik %0.9 10 ml (10 ampül) Dozu
Angelini Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Serum Fizyolojik dozu, Serum Fizyolojik dozaj, Serum Fizyolojik doz aşımı, Serum Fizyolojik uygulama, Serum Fizyolojik kullanım şekli, Serum Fizyolojik kullanımı, Serum Fizyolojik kullanım süresi, Serum Fizyolojik açmı tokmu, Serum Fizyolojik nedir, Serum Fizyolojik ne için kullanılır, Serum Fizyolojik nasıl kullanılır, Serum Fizyolojik faydaları, Serum Fizyolojik etkileri, Serum Fizyolojik günde kaç kez, Serum Fizyolojik sabah mı akşam mı, Serum Fizyolojik fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:
Parenteral ilaç uygulamasında çözücü olarak önerilen seyreltmelere uygun bir şekilde kullanılır. Ekstraselüler sıvının eksikliği için profılaksi ve replasman tedavisinde kullanılan sodyum klorürçözeltisinin dozu yaşa, kiloya, klinik duruma ve eksikliğin derecesine bağlı olarak hastanınihtiyacına göre ayarlanır.
Uygulama şekli
SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK (%0.9) AMPUL parenteral yolla uygulanır. İrigasyon için ampuller kırılıp ilgili bölgeye damlatılabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:
SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK (%0.9) böbrek fonksiyon bozukluğunda dikkatle uygulanmalıdır.
Karaciğer yetmezliği:
Veri bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon:
Veri bulunmamaktadır.
Geriyatrik popülasyon:
Veri bulunmamaktadır.
Doz aşımı ve tedavisi
Sodyum klorür çözeltisinin i.v. yolla tedbirsizce uygulanması (ör; post-operatif olarak ve kalp veya böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda) hipernatremiye neden olabilir. Osmotik suilavesi intraselüler hacmi azaltarak başta beyin olmak üzere iç organların dehidratasyonunaneden olabilir. Bu da tromboz ve hemorajiye yol açar.
Aşırı miktardaki sodyum klorürün vücuttaki advers etkileri arasında bulantı, kusma, diyare, abdominal kramp, susuzluk, tükürük ve gözyaşı salgısında azalma, terleme, ateş, hipotansiyon,taşikardi, böbrek yetmezliği, periferik ve pulmoner ödem, solunum durması, baş ağrısı, başdönmesi, huzursuzluk, iritabilite, güçsüzlük, kas seğirmesi, rijidite, konvülsiyon, koma ve ölümyer almaktadır. Aşırı klor alımı bikarbonat kaybına neden olarak asitleştirici etki gösterir.Sodyum klorür çözeltisini i.v. olarak dikkatli bir şekilde uygulayarak istenmeyen etkilerdenkaçınabilirsiniz.
İzotonik bir çözeltiyle subkütan olarak verildiğinde bu çözeltiyi hipertonik hale getirerek enjeksiyon bölgesinde ağrıya neden olabilir.
Yüksek dozlarda uygulanması sodyum birikmesi, ödem ve hiperkloremik asidoza neden olabilir.
Diüretikler, izotonik bir genişlemeye bağlı olarak ortaya çıkan ödemlerin tedavisinde kullanılabilir. Diüretik tedavisinde oluşabilecek sıvı ve elektrolit dengesizliğini önlemek içinuygun bir replasman tedavisi yapılmalıdır. Hipervolemik hipernatremi tedavisinde sufazlasındaki sodyumun uzaklaştırılması gerekmektedir. Bu da diüretiklerin neden olduğu su vesodyum kaybını sadece su ile telafi ederek sağlanabilir. Tedavinin temel amacı, vücut sıvılarınınhacmini ve bileşimini yeniden normal düzeye getirmektir.
Serum Fizyolojik ile ilgili diğer bilgiler
- Serum Fizyolojik Genel
- Serum Fizyolojik Fiyat
- Serum Fizyolojik Prospektüs
- Serum Fizyolojik Kullananlar
- Serum Fizyolojik Nedir
- Serum Fizyolojik Kullanımı
- Serum Fizyolojik Yan Etkileri
- Serum Fizyolojik Etkileşimi
- Serum Fizyolojik Gebelik
- Serum Fizyolojik Saklanması
- Serum Fizyolojik Muadili
- Serum Fizyolojik Uyarılar
- Serum Fizyolojik Endikasyon
- Serum Fizyolojik Kontrendikasyon
- Serum Fizyolojik İçeriği
- Dozu
- Serum Fizyolojik Zararları
- Serum Fizyolojik Formu
- Serum Fizyolojik Farmakolojik Özellikler
- Serum Fizyolojik Farmasötik Özellikler
- Serum Fizyolojik Ruhsat Bilgileri