STREPTASE 1500000 IU 1 flakon Gebelik
Farma-Tek Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Streptase gebelik kategorisi C'dir. Streptase hamilelik kategorisi, Streptase gebelik kategorisi, Streptase emzirme, Streptase anne sütüne geçer mi, Streptase laktasyon, Streptase hamilelerde kullanımı, Streptase ve bebek, Streptase kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi: C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Fetüs üzerine STREPTASE’ın risk oluşturacağı göz önünde bulundurularak, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar uygun doğum kontrolü uygulamalıdır.
Gebelik dönemi
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda güvenli olduğunu gösteren kanıt bulunmamaktadır. Streptokinaz gebelikte kontrendikedir. Gebelikte güvenli olduğu kanıtlanmamıştır. Buna rağmen, 18 hafta ve sonrası kulllanılabileceği ile ilgili olarak fetüs üzerinde oluşturabileceği risk göz önünde bulundurularak ilacın hastaya sağlayacağı yarar/zarar oranına göre karar verilmelidir.Özellikle STREPTASE gebeliğin ilk 18 haftasında uygulandığında, kanama ve anaflaktik reaksiyonlar, aborsiyona ve fetüs ölümüne yol açabilir. Gebeliğin ilk 18 haftası STREPTASE kullanılması sadece hayati durumlar ile sınırlandırılmalıdır.
Laktasyon dönemi
Etkin maddenin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. STREPTASE tedavisinin emziren anne açısından faydası, ilaçtan beklenen yarar/zarar oranı değerlendirildikten sonra kullanılmalıdır. Trombolitik tedaviden sonraki 24 saat boyunca anne sütü atılmalıdır.
Üreme yeteneği / Fertilite
STREPTASE’ nin fertilite üzerine doğrudan veya dolaylı olarak zararlı etkilerinin olduğu bilinmemektedir.