TENSINOR 50 mg 28 tablet {Astra} Etkileşimi
AstraZeneca Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Tensinor etkileşimi, Tensinor etken madde, Tensinor yardımcı maddeler, Tensinor alkol, Tensinor etkileşim, Tensinor kullananlar, Tensinor dozu, Tensinor kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Özellikle ventrikül fonksiyonu bozulmuş ve/veya SA yada AV ileti bozukluğu olan hastalarda beta-blokerlerle Verapamil, Diltiazem gibi negatif inotropik etkili kalsiyum kanal blokerlerinin kombine kullanımı negatif inotropik etkinin artmasına yol açabilir.
Bunun sonucunda ciddi hipotansiyon, bradikardi ve kardiyak yetmezlik gelişebilir.
Beta-bloker ya da kalsiyum kanal blokeri intravenöz uygulanacaksa uygulama diğerinin uygulanmasından 48 saat sonrasına kadar yapılmamalıdır. Dihidropiridin grubu kalsiyum kanal blokerleri örneğin Nifedipin ile birlikte kullanımı hipotansiyon riskini arttırabilir ve kardiyak yetersizlik olan hastalarda kalp yetmezliği gelişebilir.
Digital glikozidleri beta-blokerlerle birlikte atrio-ventriküler iletim zamanını arttırabilir.
Beta blokerler, klonidinin kesilmesini müteakip görülen rebound hipertansiyonu şiddetlendirebilir. İki ilaç beraber uygulandığı takdirde beta bloker, klonidin’in kesilmesinden bir kaç gün önce kesilmelidir. Klonidin yerine beta bloker tedavisi uygulanacaksa, beta bloker verilmesine klonidin uygulamasının durdurulmasından birkaç gün sonra başlanılmalıdır.
Disopiramid gibi sınıf 1 anti aritmik ilaçların (örn. disopiramid) ve amiodaronun atriyal iletim zamanı üzerinde artırıcı bir etkisi olabilir ve bu ilaçlar negatif inotropik etkiye neden olabilirler.
Sempatomimetik ajanlar, örneğin adrenalin, ile birlikte kullanım beta blokerleri etkisizleştirebilir.
İnsülin ve oral antidiabetik ilaçlar ile birlikte kullanılması bu ilaçların kan şekerini düşürücü etkisini kuvvetlendirebilir. Hipoglisemi belirtileri, özellikle taşikardi, maskelenebilir.
Prostaglandin sentezini inhibe eden ilaçlar (örneğin ibuprofen, indometasin) ile birlikte kullanım beta blokerlerin hipotansif etkilerini azaltabilir.
TENSİNOR ile birlikte anestezik ajanlar kullanılırken, dikkatli olunmalıdır. Anestezi uzmanına bilgi verilmeli ve mümkün olan en az negatif inotrop etkili anestezik seçilmelidir. Beta blokerlerin anestezik ilaçlarla birlikte kullanımı refleks taşikardinin azalması ve hipotansiyon riskinin artması ile sonlanabilir. Miyokard depresyonu yapan anestezik ajanlardan kaçınılmalıdır.
Tensinor ile ilgili diğer bilgiler
- Tensinor Genel
- Tensinor Fiyat
- Tensinor Prospektüs
- Tensinor Kullananlar
- Tensinor Nedir
- Tensinor Kullanımı
- Tensinor Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Tensinor Gebelik
- Tensinor Saklanması
- Tensinor Muadili
- Tensinor Uyarılar
- Tensinor Endikasyon
- Tensinor Kontrendikasyon
- Tensinor İçeriği
- Tensinor Dozu
- Tensinor Zararları
- Tensinor Formu
- Tensinor Farmakolojik Özellikler
- Tensinor Farmasötik Özellikler
- Tensinor Ruhsat Bilgileri