LAROXYL 10 mg 30 draje {Deva} Etkileşimi
Deva Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Laroxyl etkileşimi, Laroxyl etken madde, Laroxyl yardımcı maddeler, Laroxyl alkol, Laroxyl etkileşim, Laroxyl kullananlar, Laroxyl dozu, Laroxyl kullanımı bilgisini içerir.
Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler
Laroxyl, antikolineıjik ya da scmpatomimetik ilaçlarla (lokal anesteziklerle kombine edilen epinefrin de dahil) birlikte ancak hekim karan ve hekim kontrolünde kullanılabilir. Antidepresanlaria, antikolinerjik etkili ilaçlan birlikte kullanan hastalarda, paralitik ileus gelişebilmektedir. Simetidin, trisiklik antidepresanların karaciğerdeki metabolizmasını azaltmakta ve eliminasyonu geciktirerek, bu ilaçlann kararlı plazma konsantrasyon seviyesini yükseltmektedir. Simetidin i!e birlikte kullanıldığında, trisiklik antidepresanların etkilerinde klinik açıdan anlamlı farklılıklar oluştuğu bildirilmiştir. Simetidin ile trisiklik antidepresanlann plazma seviyelerinin yükseldiği ve başta antikolinerjik olmak üzere yan etkilerin sıklığı ve şiddetinin arttığı saptanmıştır. Antidepresan ile simetidinin birlikte kullanıldığı ve çok iyi takip edilmekte olan hastalarda, simetidinin kesilmesiyle antidepresanın plazma seviyesi ve etkinliğinde düşüş olabilir. Laroxyl ile birlikte yüksek doz etklorvinol kullanılan hastalar yakından izlenmelidir. Bir gram etklorvinol ve 75-150 mg amitriptilin HCI kullanan hastalarda geçici delirium bildirilmiştir. Amitriptilin, guanetidin, debrizokin, betanidin ve klonidin gibi antihipertansillerin etkisini bloke edebilir. Fluoksetin ve fluvoksamin gibi serotonin geri emilim inhibitörleri ile beraber kullanımı, amitriptilinin plazma konsantrasyonunu artırabilir. Bu nedenle, doz ayarlaması gerekebilir.
Alkol: Sedatif etkiyi arttırır.
Alf(i2-adrem)scp!or stimuhmlun: Apraklonidin ve brimonidinin birlikte kullanımından kaçınılmalıdır,
Ahretamin. Şiddetli postıırai hipotansiyon riski.
Anestezikler:
Beraber u\unlanan tedavi, aritmi ve hipotansiyon riskini arttırabilir. Eğer ameliyat gerekin se. ha.st.an mi böyle bir tedavi gordıigü bilgisi anesteziste verilmelidir.
Analjezikler: Neiopamla yan etki artma ihtimali vardı;-. Yk-rke/i sinir sistemi toksisitesi riski, tramadol ile anar. Opioid analjeziklerle sedasyonun anma ihtimali Mirdir.
Anti-aritmikler:
Amiodaron (birlikte kullanımından kaçının). dizopramid, prokainamid, propafenon ve kinidin de dahil olmak üzere QT aralığını uzatan ilaçlarla ventriküler aritmi riski artar.
Antibakteriyeller:
Bazı trisikliklerin plazma konsantrasyonları, rifampisin (antidepresan etkiyi azaltır) ile azalır. Linezolid ile birlikte kullanımı merkezi sinir sistemi eksitasyonuna ve hipertansiyona neden olabilir.
Antidepresanlar:
Monoamino oksidaz inhibitörleri ile birlikte kullanımı merkezi sinil* sistemi eksitasyonuna ve hipertansiyona neden olur. Şiddetli konvülsiyonlar ve fatalite görülmüştür. Bıı nedenle amitiriptilin, monoamino oksidaz inhibitörleri ile birlikte verilmemelidir ve monoamino oksidaz inhibitörleri kesildikten sonra, amitiriptiline başlanmadan önce en az 14 gün beklenmelidir. Bu şiire geçtikten sonra, amitiriptilin dikkatle kullanılmalı vc doz, kademeli olarak arttırılmalıdır. Reboksatinin birlikte kullanımında dikkatli olunmalıdır.
AnUepiIeptiklcr: Anliepileptiklerle birlikte kullanımı. komilisi! eşiği düşürebilir. Bazı trisikliklcrin plazma konsantrasyonları azalabilir (örn, barbitüratlar. karbamazepin ile), bu da antidepresan etkisinin azalmasına neden olabilir,
Aniiftmgaller: Ra kon azol de alan hastalarda serum konsantrasyonlarında artış
görülmüştür. Anmış amitiriptilin plazma konsantrasyonu nedeniyle ciddi advers etkiler bildirilmiştir.
Antihistaminler: .Artmış antikolinerjik vc sedatif etkilet. Ventriküler aritmi riskinin artmasından dolayı terfenadin ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.
Antipsikotikler: Ventriküler aritmi riski artar. Pimozid veya tiyoridazin ile birlikte kullanımından kaçının. Antipsikotikler ile birlikte kullanım!, trisiklik antidepresanların plazma konsantrasyonlarını arttırqabilir vc fenotia/inlerin ve muhtemel olarak klozapinin antikolinerjik yan etkilerini arttırabilir.
Anliviraller: Amitiriptilinin bilinen metabolizmasına bağlı olarak, proteaz inhibitörü olan ritonavir amitiriptilinin sem m seviyelerinde artışa neden olabilir. Bu nedenle, bu ilaçlar birlikle kullanıldığında terapötik ve advers etkilerin dikkatli gözetimi tavsiye edilir.
Beta-blokörler: Sotalolüıı birlikte kullanımına bağlt olarak ventriküler aritmi riski artar.
Kıdsiyım-kanai blokörleri: Diltiazem ve verapamil. amitiriptilinin plazma
konsantrasyonunu muhtemel olarak arttırabilir.
Disıdfiram: Birlikte kullanım, trisikliklerin metabolizmasını inhibe edebilir. Disülfiram ile amitiriptilin alan hastalarda deiiryum bildirilmiştir.
Diüretikler: Postüral hipotansiyon riski artar.
DopuminerjibJer:
1 -.m ek apo n ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır. Selegİlin ile merkezi sinil’sistemi toksisitesi bildirilmiştir.
Kas gevşe! idler: Baktolen ile birlikte kullanımı, kas gevşetici etkisini arttırır.
A’ iı rai kır: Sublingual nitraiların etkisini azaltır (ağı 7 kuruluğundan dolayı).
Östrojenler ve progcsiojcnlcr: Oral kontraseptifler. antidepresan etkiyi antagonize eder ancak trisikliklerin anan plazma konsantrasyonlanndatı dolayı yan etkiler artabilir.
Sibutramın: Merkezi sinir sistemi toksisitesi riskinin artmasından dolayı birlikte kullanımı tavsiye edilmez.
Laroxyl ile ilgili diğer bilgiler
- Laroxyl Genel
- Laroxyl Fiyat
- Laroxyl Prospektüs
- Laroxyl Kullananlar
- Laroxyl Nedir
- Laroxyl Kullanımı
- Laroxyl Yan Etkileri
- Etkileşimi
- Laroxyl Gebelik
- Laroxyl Saklanması
- Laroxyl Muadili
- Laroxyl Uyarılar
- Laroxyl Endikasyon
- Laroxyl Kontrendikasyon
- Laroxyl İçeriği
- Laroxyl Dozu
- Laroxyl Zararları
- Laroxyl Formu
- Laroxyl Farmakolojik Özellikler
- Laroxyl Farmasötik Özellikler
- Laroxyl Ruhsat Bilgileri