LAROXYL 10 mg 30 draje {Deva} Uyarılar
Deva Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Laroxyl uyarılar, Laroxyl zararları, Laroxyl önlemler, Laroxyl riskler, Laroxyl yan etkisi, Laroxyl alerji, Laroxyl alkol, Laroxyl hamileler, Laroxyl emzirme, Laroxyl araç kullanımı, Laroxyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
• Yaşlılar, özellikle ajitasyon, konfüzyon ve postüral hipotansiyon gibi advers reaksiyonlara daha eğilimlidirler.
• Yüksek dozlarda veya kalp rahatsızlığı olan hastalarda kardiyak aritmiler ve ciddi hipotansiyon oluşabilir.
• Genç, yaşlı veya halsiz hastalarda ve kronik böbrek veya karaciğer hastalığı bulunanlarda dozlann değiştirilmesi gerekebilir.
• Prostatik hipertrofi, üriner retansiyon, hipertiroidizm veya kan diskrazisi öyküsü olan hastalara Laroxyl verilirken dikkatli olunmalıdır.
• Trisiklik antidepresan alan hastalar düzenli gözlem altmda tutulmalı, serebral ve kardiyak fonksiyon üzerindeki etkilerine özel bir dikkat gösterilmelidir.
• Uzun QT sendromu veya Torsades de Pointes’e neden olabilen ilaçlar ile birlikte kullanıldığında, uzun QT sendromu/Torsades de Pointes oluşma riskini arttırabilir, yükseltebilir. Bu nedenle bu tür ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.
• Amitriptilin, şizofreninin depresif durumları için kullanıldığında, psikotik semptomları şiddetlendirebileceği için, dikkatle kullanılmalıdır. Manik depresiflerde, manik faza kayma görülebilir. Jlostiüıemn eşlik ettiği veya etmediği paraııoid dclüzyonlar alevlenebilir. Bıı tür vakalarda, aynı zamanda majör sakinleştirici verilmelidir veya amitiriptilin do/u azaltılmalıdır.
• Gerekli olmadığı sürece, amitiriptilin vc elekuokoııv ülsif tedavinin
(ECT) kombine edilmesi tavsiye edilme?.
• Epilepsi öyküsü veya geçirilmiş yeni konvülsiyon öyküsü olan hastalara Laroxyl verilmemelidir.
• Laroxyl, nöroleptikler. trankilizanlar, hipnotikler, analjezikler ve anestezikler gibi santral etkİİi ilaçlarla birlikte verilirse sedatif etkisi artabilir.
• Hastalara aynca. alkolün herhangi bir bozukluğu artırabileceği ve bu nedenle tedavi sırasında kullanılmaması gerektiği de söylenmelidir.
• Trisiklik antidepresan tedavisi sırasında verilen anestezi aritmi ve hipotansiyon riskini artırabilir. Eğer anestezi gerekliyse, anesteziste hastanm Laroxyl ile tedavi görmekte olduğu söylenmelidir.
• Amitriptilin guanetidin, betanidin veya debrizokin (Declinax) gibi adreneıjik nöron blokerlerinin ve muhtemelen klonidinin antihipertansif etkilerini azaltabilir. Laroxyl tedavisi sırasında tüm antihipertansif tedavinin gözden geçirilmesi tavsiye edilir.
• Mümkünse, amitriptilin ameliyattan günler önce kesilmelidir. Acil ameliyat kaçınılmazsa, hastanın amitriptilin ile tedavi gördüğü bilgisi anesteziste verilmelidir.
• Tiroid ilaçlan (hipertiroid hastaları) veya antikolineıjik ilaçlar alan hastalar yakından izlenmelidir.
• Earoxyl adrenalin, efedrin, izoprenalin, noradrenalin, fenilefrin ve fenilpropanolamin gibi sempatomimetik ajanlarla birlikte verilmemelidir.
• Barbitüratlar, amitriptilinin antidepresan etkisini azaltabilir, metilfenidat ise artırabilir. Depresyondaki hastalarda intihar olasılığı bulunduğu akılda tutulmalıdır ve özellikle tedavinin erken dönemlerinde hastalar dikkatle gözlenmelidirler. Amitriptilin ani olarak kesildiğinde yoksunluk semptomlarının ortaya çıktığı bilinmektedir. Bu nedenle, uzun süreli kullanımdan sonra, özellikle Laroxyl, yüksek dozda verilmişse yavaş yavaş azaltarak kesilmelidir. Duyarlı kişilerde aşın duyarlılık reaksiyonlan gelişebilir.
• Eğer mümkünse dar açılı glokomah. karaciğer yetersizliği olan kan diskriazislL proslalik hipertrolİ semptomlu hastalara verilmesinden kaçınılmalıdır.
Antidepresan ilaçların özellikle çocuklar ve 24 yaşma kadar olan gençlerdeki kullanımlarının intihar düşünce ya da davranışlarını arttırma olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle tedavinin başlangıcı ve ilk aylannda, ilaç dozunun arttınlma/azaltılma ya da kesilme dönemlerinde hastanın gösterebileceği huzursuzluk, aşırı hareketlilik gibi beklenmedik davranış değişiklikleri ya da intihar olasılığı gibi nedenlerle hastanın gerek ailesi gerekse tedavi edicilerce yakından izlenmesi gereklidir.
I,aroxyl depresyon belirtilerinin giderilmesinde, özellikle endojen depresyonun tedavisinde kullanılır. I.aroxyl’in pediyatrik hastalarda kullanımı yoktur.
• Her bir Laroxyl draje i 7.48
mg laktoz içermektedir.
• Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.
• Bu tıbbi ürün her dozunda 0.1382 mg gliserol triasetat, 0.0076 mg karboksimetilselüloz sodyum içermektedir. Bu maddelere karşı herhangi bir etki beklenmez.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Bu tip tüm ilaçlar gibi Laroxyl’in de, hastanın dikkatini zayıflatabileceği ve alkolün santral sinir sistemi (SSS) üzerindeki etkilerini potansiyelize edeceğinden, hastanın beceri gerektiren işlerdeki (araba kullanma, makine kullanma vs) performansını değiştirebileceğinden kullanırken uyarılmalıdır.
Laroxyl ile ilgili diğer bilgiler
- Laroxyl Genel
- Laroxyl Fiyat
- Laroxyl Prospektüs
- Laroxyl Kullananlar
- Laroxyl Nedir
- Laroxyl Kullanımı
- Laroxyl Yan Etkileri
- Laroxyl Etkileşimi
- Laroxyl Gebelik
- Laroxyl Saklanması
- Laroxyl Muadili
- Uyarılar
- Laroxyl Endikasyon
- Laroxyl Kontrendikasyon
- Laroxyl İçeriği
- Laroxyl Dozu
- Laroxyl Zararları
- Laroxyl Formu
- Laroxyl Farmakolojik Özellikler
- Laroxyl Farmasötik Özellikler
- Laroxyl Ruhsat Bilgileri