INSPRA 50 mg 30 film kaplı tablet Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sefuroks gebelik kategorisi B'dir. Sefuroks hamilelik kategorisi, Sefuroks gebelik kategorisi, Sefuroks emzirme, Sefuroks anne sütüne geçer mi, Sefuroks laktasyon, Sefuroks hamilelerde kullanımı, Sefuroks ve bebek, Sefuroks kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Sefuroks Şurup; - Gonore (bel soğukluğu), - Eklemlerde iltihabi durum ile birlikte görülen birtakım hastalıklar (Lyme hastalığı gibi), - Solunum yolu enfeksiyonları (bademcik iltihabı, sinüzit, bronşit, farenjit, orta kulak iltihabı gibi) - İdrar yolu enfeksiyonları, - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > İkinci Kuşak Sefalosporinler > Sefuroksim

ATC Kodu

J01DC02

Etkin Madde

Sefuroksim 125 mg/5 ml

Barkodu

8699502280434

Geri Ödeme Kodu

A07088

Satış Fiyatı

59.79 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

34

Alternatif İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFO8

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

DGJ

Eşd. ilaç grubu

E062D

İlaç Formu

Süspansiyon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Eplerenonun, gebe kadınlarda kullanımı için yeterli veri mevcut değildir. INSPRA’nın, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanılmasının potansiyel yararı fetusa olan potansiyel risk ile karşılaştırılarak kontrasepsiyon yöntemi kullanılıp kullanılmayacağına karar verilmelidir.

Gebelik dönemi

Eplerenonun, gebe kadınlarda kullanımı için yeterli veri mevcut değildir. INSPRA, gebelikte sadece potansiyel yarar fetusa olan potansiyel riskten fazla ise kullanılmalıdır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. kısım 5.3). Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır

Laktasyon dönemi

Eplerenonun oral uygulamadan sonra anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Ancak, klinik öncesi veriler, eplerenon ve/veya metabolitlerin fare sütünde varolduğunu ve bu yolla maruz kalan fare yavrulannın normal geliştiğini göstermiştir. Birçok ilaç insan sütüne geçtiğinden ve emzirilen bebek üzerindeki advers etkilerin bilinmeyen potansiyelinden dolayı, ilacın anne açısından önemi dikkate alınarak, emzirmeye son verilmesi veya ilacın kesilmesi konusunda karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Güvenlilik farmakolojisi, genotoksisite, karsinojenik potansiyel ve üreme toksisitesi üzerine yapılan klinik öncesi çalışmalarda insanlara özel bir risk gözlenmemiştir.