MITOMYCIN-C KYOWA 20 mg 1 flakon Dozu
Onko Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Mitomycin dozu, Mitomycin dozaj, Mitomycin doz aşımı, Mitomycin uygulama, Mitomycin kullanım şekli, Mitomycin kullanımı, Mitomycin kullanım süresi, Mitomycin açmı tokmu, Mitomycin nedir, Mitomycin ne için kullanılır, Mitomycin nasıl kullanılır, Mitomycin faydaları, Mitomycin etkileri, Mitomycin günde kaç kez, Mitomycin sabah mı akşam mı, Mitomycin fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
İntravenöz uygulama
İntravenöz uygulama mümkün olduğunca yavaş ve ekstravazasyonu önlemek için çok dikkatli olarak yapılmalıdır.
Mutad doz aralığı 4-10 mg (0.06- 0.15 mg/kg) olup diğer ilaçlarla kombinasyon şeklinde ya da kemik iliği yenilenmesine bağlı olarak 1-6 haftalık intervalle uygulanır.
Kombinasyon tedavisinde genel doz şeması 10 mg /m vücut yüzey alanı şeklindedir ve doz ihtiyaç duyulduğunda tekrarlanır. Tek başına ya da kombinasyon tedavisinde dozun 40-80 mg (0.58- 1.2 mg/kg) olarak uygulanmasıyla yeterli cevap sağlanmıştır. Daha yüksek doz rejimi 2 mg/ kg olarak toplam kümülatif doz şeklinde tek başına ya da kombinasyon olarak da uygulanabilir.
Intraarteriyel uygulama
Spesifik dokular içine uygulamada, MİTOMYCİN-C intraarteriyel yolla doğrudan tümör içine verilebilir.
Doz azaltılması
Kümülatif miyelosüpresyondan dolayı hastalar her bir uygulamadan sonra gözetim altında tutulmalı ve toksik etkilerin ortaya çıkması durumunda doz azaltılmasına gidilmelidir. 0.6 mg/kg’dan yüksek dozların, miyelosüpresyona yol açma açısından düşük dozlardan daha etkili ve daha toksik olmadığı görülmüştür.
Hastalığın ilerlemesi
İki tedavi rejimi arasında hastalığın ilerlemesi durumunda, minimum cevap elde edilinceye kadar ilaç durdurulmalıdır.
Mesane tümörlü hastalarda kullanım
Yüzeyel mesane tümörünün tedavisinde mutad doz 20-40 mg (20-40 mİ çözelti şeklinde)’dır ve haftada bir ya da 3 haftada bir üretral kateter yardımıyla mesane içine instilasyon yoluyla uygulanır. Çözelti mesanede minimum 1 saat tutulmalıdır. İlacın tutulduğu süre boyunca hastanın konumu her 15 dakikada bir değiştirilerek MİTOMYCİN-C’nin tüm mesane epiteline temas etmesi sağlanmalıdır.
Mesanenin boşaltılması esnasında, kasık ya da genital bölgeden kaynaklanabilecek kontaminasyon açısından gerekli önlemler alınmalıdır.
Yüzeyel mesane tümörünün tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla çeşitli dozlar uygulanabilir. Bu dozlar 20 mg (20 mİ çözelti şeklinde) her 2 haftada bir ve 40 mg (40 mİ çözelti şeklinde) ayda bir ya da 3 ayda bir şeklinde bir üreter kateter yardımıyla mesaneye instilasyon şeklindedir.
Tüm vakalarda doz, hastanm yaşı ve durumuna uygun şeklide ayarlanmalıdır.
Uygulama şekli:
İntravenöz olarak uygulanır. Gerektiği takdirde, intraarteriyel veya intravezikal yolla erişkinlerde uygulanabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek veriler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Advers reaksiyonlar artabileceğinden doz azaltılmalı veya uygun önlemler alınmalıdır. Peritonal diyaliz altındaki hastalarda gerekli dozun % 75’i uygulanmalıdır.
Pediyatrik popülasyon:
Prematüre bebeklerde, yeni doğanlarda, bebeklerde ve çocuklarda MİTOMYCİN-C’nin güvenliği kanıtlanmamıştır.
Geriyatrik popülasyon:
Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımı, süresi uzamış kemik iliği fonksiyonlarının supresyonu gibi ciddi advers reaksiyonlarla sonuçlanabilir. Herhangi bir özel antidotun yokluğunda, B2, B6 ve C vitaminleri veya glutatyon’un büyük miktarlarda uygulanmasının, ilacın metabolik bozulmasının hızlanması ile ilacın deaktivasyonunda etkili olduğu bildirilmiştir.
Mitomycin ile ilgili diğer bilgiler
- Mitomycin Genel
- Mitomycin Fiyat
- Mitomycin Prospektüs
- Mitomycin Kullananlar
- Mitomycin Nedir
- Mitomycin Kullanımı
- Mitomycin Yan Etkileri
- Mitomycin Etkileşimi
- Mitomycin Gebelik
- Mitomycin Saklanması
- Mitomycin Muadili
- Mitomycin Uyarılar
- Mitomycin Endikasyon
- Mitomycin Kontrendikasyon
- Mitomycin İçeriği
- Dozu
- Mitomycin Zararları
- Mitomycin Formu
- Mitomycin Farmakolojik Özellikler
- Mitomycin Farmasötik Özellikler
- Mitomycin Ruhsat Bilgileri