ESTRADERM 25 TTS 6 flaster Dozu
Novartis Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Estraderm dozu, Estraderm dozaj, Estraderm doz aşımı, Estraderm uygulama, Estraderm kullanım şekli, Estraderm kullanımı, Estraderm kullanım süresi, Estraderm açmı tokmu, Estraderm nedir, Estraderm ne için kullanılır, Estraderm nasıl kullanılır, Estraderm faydaları, Estraderm etkileri, Estraderm günde kaç kez, Estraderm sabah mı akşam mı, Estraderm fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji ve uygulama şekli
Erişkinler ve yaşlılar
Bütün terapötik endikasyonlarda, etkili en düşük doz kullanılmalıdır.
Yalnızca estrojenin veya estrojen-progestajen kombinasyonlarının kullanıldığı hormon replasman tedavisine (HRT) yalnızca, bireye sağladığı faydalar, birey açısından doğurabileceği risklerden fazla olduğu sürece devam edilmelidir.
ESTRADERM TTS haftada iki defa uygulanmalı, yani transdermal sistem her 3-4 günde bir değiştirilmelidir. Tedavi en düşük dozla başlatılmalıdır. Eğer seçilen doz östrojen eksikliğinin işaret ve semptomlarını ortadan kaldırmayı başaramazsa, daha yüksek bir doz verilmelidir. Göğüslerde rahatsızlık hissi, ara kanaması, vücutta sıvı tutulması veya şişkinlik hissi (6 haftadan daha uzun sürerse) genellikle, dozun çok yüksek olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini gösteren belirtilerdir.
Epidemiyolojik veriler menopozun erken dönemlerinde başlanarak en az 5 yıl kullanılan estrojen replasmanının, kalça ve colles kırıklarının yaklaşık yarısını, omur kırıklarının ise %90’a varan bir bölümünü önlediği izlenimini vermektedir.
Uygulama sıklığı ve süresi:
ESTRADERM TTS sürekli olarak (hiç ara vermeksizin, haftada 2 defa) kullanılmalıdır. Uterusu sağlam olan kadınlardaki estrojen replasmanı, bir progestajenin ardışık olarak, her 4 haftalık tedavi siklüsünün en az 12 günü boyunca kullanılmasıyla takviye edilmelidir. Bu amaçla günde 10 mg medroksiprogesteron asetat, 5 mg noretisteron, 1-5 mg noretisteron asetat veya 20 mg didrogesteron kullanılabilir. 12 gün veya daha uzun süren progestajen tedavisini takiben genellikle çekilme kanaması gerçekleşir.
Uygulama şekli:
İlacınızı doktorunuzun veya eczacının anlattıklarına tamamen uyarak kullanınız. Doktorunuz ile görüşmeden dozu değiştirmeyiniz veya tedaviyi kesmeyiniz.
Koruyucu tabakanın çıkarılmasından hemen sonra (bkz aşağıdaki şekil) sistem; kuru, temiz ve sağlam bir deri bölgesine uygulanmalıdır.
Seçilen yer derinin, vücudun hareketleri sırasında pek az kırışacağı kaba et, karın gibi bölgelerinde bulunmalı ve güneş ışığına maruz kalmayan, örneğin normal olarak giysilerin altında kalan yerler olmalıdır.
Bugüne kadar olan tecrübeler kaba ete uygulanan transdermal sistemlerin, diğer yerlere uygulananlara kıyasla tahrişe daha az neden olduğu yönündedir. Bu nedenle, uygulama yeri olarak kaba ete tercih edilmelidir.
Uygulama yerindeki deride yağ ve tahriş belirtileri mevcut olmamalıdır.
ESTRADERM TTS, asla memelere veya yakınına uygulanmamalıdır. Transdermal sistemin, aynı deri bölgesine ardı ardına 2 defa uygulanmaması gerekir.
Eğer transdermal sistemlerden birinin uygulanması unutulursa, farkına varır varmaz yeni bir sistem uygulanmalı ve bunu takip eden transdermal sistem, orijinal tedavi programına uygun şekilde kullanılmalıdır. Tedaviye ara verilmesi, semptomların geri dönme olasılığını artırabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda özel bir doz ayarlaması gerekli değildir. Ancak bu hastaların yakından takibi gereklidir. (Bkz. Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri)
Doz aşımı ve tedavisi
Uygulama yöntemi nedeniyle aşırı dozda estradiol alınması pek mümkün değildir ama böyle bir durum karşısında plasterin yerinden çıkarılması, sorunu hızla ortadan kaldırır.
Estraderm ile ilgili diğer bilgiler
- Estraderm Genel
- Estraderm Fiyat
- Estraderm Prospektüs
- Estraderm Kullananlar
- Estraderm Nedir
- Estraderm Kullanımı
- Estraderm Yan Etkileri
- Estraderm Etkileşimi
- Estraderm Gebelik
- Estraderm Saklanması
- Estraderm Muadili
- Estraderm Uyarılar
- Estraderm Endikasyon
- Estraderm Kontrendikasyon
- Estraderm İçeriği
- Dozu
- Estraderm Zararları
- Estraderm Formu
- Estraderm Farmakolojik Özellikler
- Estraderm Farmasötik Özellikler
- Estraderm Ruhsat Bilgileri