ETHYOL 500 mg 1 flakon Gebelik
Er-Kim Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Ethyol gebelik kategorisi C'dir. Ethyol hamilelik kategorisi, Ethyol gebelik kategorisi, Ethyol emzirme, Ethyol anne sütüne geçer mi, Ethyol laktasyon, Ethyol hamilelerde kullanımı, Ethyol ve bebek, Ethyol kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiye
Gebelik kategorisi:C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim/ ve-veya / doğum/ ve-veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
ETHYOL® gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Gebelik dönemi
ETHYOL® sıçanlarda 200mg/kg dozundan daha yüksek dozlarda, doz-ilişkili embriyotoksik etki gösterirken, teratojenik değildir. Gebelerde ETHYOL® ile yapılmış çalışma bulunmamaktadır. Bu ilaç, bilinen teratojenik tedaviler ile beraber uygulandığı için, ETHYOL® gebelerde kullanılmamalıdır. ETHYOL® kullanımı sırasında gebe kalındığı takdirde, hasta, fetüs üzerine olan potansiyel risklerden haberdar edilmelidir.
Laktasyon dönemi
Amifostin veya metabolitlerinin anne sütüne geçişi hakkında bilgi yoktur. Bu nedenle, ETHYOL® tedavisinden önce emzirmeye son verilmelidir.
Üreme yeteneği /Fertilite
Sıçanlarda yapılan çalışmalarda testislerin germinal epitelyumun bilateral dejenerasyonu ve epididimideslerde bilateral hipospermia gözlenmiştir.
Ethyol ile ilgili diğer bilgiler
- Ethyol Genel
- Ethyol Fiyat
- Ethyol Prospektüs
- Ethyol Kullananlar
- Ethyol Nedir
- Ethyol Kullanımı
- Ethyol Yan Etkileri
- Ethyol Etkileşimi
- Gebelik
- Ethyol Saklanması
- Ethyol Uyarılar
- Ethyol Endikasyon
- Ethyol Kontrendikasyon
- Ethyol İçeriği
- Ethyol Dozu
- Ethyol Zararları
- Ethyol Formu
- Ethyol Farmakolojik Özellikler
- Ethyol Farmasötik Özellikler
- Ethyol Ruhsat Bilgileri