HEPAGAM B 5.0 ml 1560 IU 1 flakon Uyarılar
RA Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Hepagam uyarılar, Hepagam zararları, Hepagam önlemler, Hepagam riskler, Hepagam yan etkisi, Hepagam alerji, Hepagam alkol, Hepagam hamileler, Hepagam emzirme, Hepagam araç kullanımı, Hepagam fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uyarılar
HEPAGAM B intravenöz veya intramüsküler verilmek üzere formüle edilmiş olmakla beraber karaciğer naklini takiben hepatit B’nin nüksetmesini önlemek için HEPAGAM B’nin 500 mlU/mL’den daha büyük düzeylerde serum anti-HBs düzeylerine ulaşılması için sadece intravenöz verilmelidir. Yüksek dozlarda verildiği zaman hepatit B immünglobulin (HBIG) profilaksinin en fazla etkin olduğu saptanmıştır. İnfüzyon hızı, olumsuz etkilere yol açmaması için dikkatli ayarlanmalıdır.
Akut böbrek hastalığına yatkın veya böbrek yetmezliği olan hastalarda infüzyon hızının azaltılması veya ürünün kullanılmasına devam edilip edilmeyeceğini saptamak için kliniksel kararlardan yararlanılır.
Aşın hassasiyet reaksiyonlan nadiren görülmektedir. Bu reaksiyonlar insan globulinine aşın duyarlılık veya nadir görülen IgA yetmezliğinde meydana gelebilir. Aleıjik veya anaflaktik
reaksiyon ortaya çıktığında infüzyon işlemi derhal durdurulmalıdır. Şok ortaya çıktığında şok tedavisi ile ilgili cari medikal standartlar uygulanmalıdır.
Herhangi bir aleıjik reaksiyonun tedavi edilmesi için epinefrin ve difenhidramin bulundurulmalıdır.
Preperat uygulanmadan önce gözle kontrol edilmeli, içinde partikül halindeki madde veya çözeltide bulanıklık varsa kullanılmamalıdır.
HEPAGAM B insan plazmasından yapılmaktadır. İnsan plazmasından yapılmış olan ürünler, virüsler ve teorik olarak
Creutzfeldt-Jakob hastalığı ajanı gibi olmak üzere enfeksiyöz ajanlar içerebilir. Bu gibi ürünlerin bir enfeksiyöz ajan bulaştırma riski; belli virüslere maruz kalmadan önce plazma donörlerini titizlikle inceleyerek, belli virüs enfeksiyonlarının bulunup bulunmadığını test ederek ve belli virüsleri etkisiz hale getirerek ve/veya ortadan kaldırarak azaltılmıştır. İmalat sürecinde hem lipit zarlı ve hem lipit zarsız virüsleri ölçülerine bağlı olarak etkin şekilde ortadan kaldıran bir Planova 20 nm virüs filtresi ve hem de lipit tabakasını geriye dönülmez şekilde tahrip ederek lipit zarlı virüsleri etkin şekilde hareketsiz bırakan bir solvent/deteıjan işlemi kademesi (tri-n-butilfosfat ve Triton X - 100 kullanarak) yer almaktadır. Bu iki prosesin amacı HIV-HBV-HCV-HAV-dahil virüslerin viral olarak bulaşma riskini azaltarak ürünün güvenirliğini artırmaktır.
Ancak bu tedbirlere rağmen bu ürünler muhtemelen bu hastalıkları yine de bulaştırabilir. Bu gibi ürünlerde bilinmeyen enfeksiyöz ajanların bulunması ihtimali vardır. Plazma veya kan ürünlerini kullanan hastalarda bazı viral enfeksiyonların belirti ve/veya semptomları gelişebilir.
Hastalar açısından HEPAGAM B her uygulandığında, hastayla ürünün seri numarası arasındaki bağlantının korunabilmesi için ürünün adı ve seri numarası kaydedilmelidir.
Pıhtılaşma bozukluklan
Maruz kalınma sonrası profilaksi endikasyonlan için HEPAGAM B intramüsküler olarak uygulanmaktadır. Ciddi bir trombositopeni si olan veya intramüsküler enjeksiyonu kontrendike edecek herhangi bir pıhtılaşma bozukluğu olan hastalarda, beklenen yararlar muhtemel risklere daha ağır bastığı takdirde HEPAGAM B verilmelidir.
Böbreklerle ilgili
İntravenöz immünglobulin (insan) ürünlerinin akut böbrek hastalığına yatkın olan veya böbrek yetmezliği olan hastalarda böbrek fonksiyon bozukluğu meydana getirdiği rapor edilmiştir. Bu gibi hastalarda intravenöz immünglobulin (insan) ürünlerinin asgari uygulama yoğunluğunda ve infüzyon hızında verilmesi önerilmiştir. Böbrek fonksiyon bozukluğu bulunduğu çeşitli intravenöz immünglobulin (insan) ürünleriyle birlikte rapor edilmişken, bu raporlann ekserisinde bir dengeleyici olarak sükroz kullanan ürünler yer almışür. HEPAGAM B bir dengeleyici olarak sükroz içermemektedir. Bunlar dikkate alınmaksızın, böbrek fonksiyonunun HEPAGAM B’nin verilmesinden önce ve ilacm verilmesini takip eden uygun aralıklarla değerlendirilmesi, bilhassa akut böbrek bozukluğu riskine sahip hastalar için önerilmiştir. Eğer böbrek fonksiyon bozukluğu meydana gelirse, HEPAGAM B’nin infüzyon hızının azaltılmasının gerekli olup olmadığını veya ürünün kullanımına devam edilip edilmeyeceğini saptamak için klinik çalışmalardan yararlanılır.
Duyarlılık
HEPAGAM B verilmesini takiben aleıjik reaksiyonların meydana gelip gelmediği rapor edilmemiş olmakla beraber (Bkz. 4.8) herhangi bir aleıjik reaksiyonun tedavi edilmesi için epinefrin ve difenhidramin bulundurulmalıdır.
Karaciğerle ilgili
Karaciğer nakli yapılan hastalar serum anti-HBs antikor düzeyleri için düzenli olarak izlenmelidir.
Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Araç ve makine kullanımına ilişkin herhangi bir etki gözlenmemiştir.
Hepagam ile ilgili diğer bilgiler
- Hepagam Genel
- Hepagam Fiyat
- Hepagam Prospektüs
- Hepagam Kullananlar
- Hepagam Nedir
- Hepagam Kullanımı
- Hepagam Yan Etkileri
- Hepagam Etkileşimi
- Hepagam Gebelik
- Hepagam Saklanması
- Hepagam Muadili
- Uyarılar
- Hepagam Endikasyon
- Hepagam Kontrendikasyon
- Hepagam İçeriği
- Hepagam Dozu
- Hepagam Zararları
- Hepagam Formu
- Hepagam Farmakolojik Özellikler
- Hepagam Farmasötik Özellikler
- Hepagam Ruhsat Bilgileri