NEOFLEKS RINGER çözeltisi 1000 ml setsiz Dozu
Türktıpsan Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Neofleks Ringer dozu, Neofleks Ringer dozaj, Neofleks Ringer doz aşımı, Neofleks Ringer uygulama, Neofleks Ringer kullanım şekli, Neofleks Ringer kullanımı, Neofleks Ringer kullanım süresi, Neofleks Ringer açmı tokmu, Neofleks Ringer nedir, Neofleks Ringer ne için kullanılır, Neofleks Ringer nasıl kullanılır, Neofleks Ringer faydaları, Neofleks Ringer etkileri, Neofleks Ringer günde kaç kez, Neofleks Ringer sabah mı akşam mı, Neofleks Ringer fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Deri altı ve damar yoluyla uygulamada doz:
Hastanın yaşına, ağırlığına ve klinik durumuna bağlı olarak yetişkinler için ortalama günde 13 litredir. Veriliş hızı normal olarak saatte kilo başına 30 ml’dir. Kalp hastalığı vb. durumlar yoksa çözelti verilme hızı hastanın genel durumu oranında azaltılmalıdır.
Artroskopik inceleme ve girişimlerde doz ve kullanılış şekli:
Artroskopik incelemelerde doz uygulamanın gerektirdiği miktarlarda değişik olabilir. Göğüs kalp ve damar cerrahisinde :
Priming çözelti olarak ve Slush çözelti olarak hekimin arzu ettiği miktarlarda ve operasyonun gerektirdiği miktarlarda kullanılır.
Kesi ve yaraların irigasyonunda:
Kullanıldığı bölgeye doğrudan dökme şeklinde hekimin arzu ettiği miktarlarda kullanılır.
Uygulama şekli :
NEOFLEKS RİNGER kullanım alanına göre intravenöz yoldan, cerrahi girişimlerde Priming çözelti ve Slush çözelti olarak ya da irigasyon çözeltisi olarak uygulanır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler : Böbrek/Karaciğer yetmezliği :
Sodyum tuzları böbrek yetmezliğinde dikkatle kullanılmalıdır. Hastanın yaşına, ağırlığına ve klinik durumuna bağlı olarak yetişkinlerde günde 1-3 litre uygulanır.
Pediyatrik popülasyon :
Çocuklarda, doz vücut ağırlığına göre hesaplanarak uygulanabilir.
Geriyatrik popülasyon :
Doz aşımı ve tedavisi
İçerdiği potasyum ve kalsiyum, böbrek fonksiyonu normal olanlarda intoksikasyona yol açmayacak miktardadır.
Belirtiler: Plazma sodyum konsantrasyonunun artması konjestif kalp yetmezliği, hipervolemi ve beyin kanamasına yol açabilir.
Ekstremitelerde parestezi, mental konfüzyon, bacaklarda ağırlık hissi, ciltte soğuma, solgunluk, kan basıncında düşme ile birlikte periferal vasküler kollaps ve kardiyak aritmiler potasyum zehirlenmesi belirtileridir. Ringer çözeltisiyle tedavi esnasında plazma potasyum konsantrasyonu tayini periyodik olarak yapılmalı ve EKG çekilmelidir. EKG değişimleri de(T pikinin uzaması, ST depresyonu, P düzleşmesi, QT uzaması, QRS kompleksinin genişlemesi) potasyum zehirlenmesinin en önemli belirtisidir. Kalsiyum zehirlenme belirtileri anoreksi, bulantı ve depresyondur. EKG’de değişimler görülebilir.
Tedavi: Sodyum zehirlenmesi tedavisi diüretiklerle yapılmalı oral veya parenteral olarak su ve tuz verilmemelidir. Potasyum zehirlenmesi tedavisi i.v. sodyum bikarbonat, % 10-25 dekstroz çözeltisi veya bir kalsiyum tuzu ile yapılır. Kalsiyum zehirlenmesi tedavisi trisodyum EDTA, furosemid ve hemodiyaliz ile yapılır.
Neofleks Ringer ile ilgili diğer bilgiler
- Neofleks Ringer Genel
- Neofleks Ringer Fiyat
- Neofleks Ringer Prospektüs
- Neofleks Ringer Kullananlar
- Neofleks Ringer Nedir
- Neofleks Ringer Kullanımı
- Neofleks Ringer Yan Etkileri
- Neofleks Ringer Etkileşimi
- Neofleks Ringer Gebelik
- Neofleks Ringer Saklanması
- Neofleks Ringer Muadili
- Neofleks Ringer Uyarılar
- Neofleks Ringer Endikasyon
- Neofleks Ringer Kontrendikasyon
- Neofleks Ringer İçeriği
- Dozu
- Neofleks Ringer Zararları
- Neofleks Ringer Formu
- Neofleks Ringer Farmakolojik Özellikler
- Neofleks Ringer Farmasötik Özellikler
- Neofleks Ringer Ruhsat Bilgileri