NOXAFIL 40 mg/ml oral süspansiyon {Schering-plough} Gebelik
Schering Plough Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Noxafil gebelik kategorisi C'dir. Noxafil hamilelik kategorisi, Noxafil gebelik kategorisi, Noxafil emzirme, Noxafil anne sütüne geçer mi, Noxafil laktasyon, Noxafil hamilelerde kullanımı, Noxafil ve bebek, Noxafil kullanımı bilgilerini içerir.
Gebelik ve laktasyon
Genel Tavsiye Gebelik kategorisi C’dir
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon) NOXAFİL® oral yolla alınan doğum kontrol ilaçları ile etkileşime geçmektedir. Bu nedenle, tedavi süresince (ve tedavinin ardından x haftaya kadar) alternatif, etkili ve güvenilir bir doğum kontrol yöntemi uygulanmalıdır.
Gebelik Dönemi
NOXAFIL’in gebe kadınlarda kullanımına iliskin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
Laktasyon dönemi
Posakonazol’ün insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, Posakonazol’ün sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da NOXAFIL tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve NOXAFIL tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.
Üreme yeteneği/Fertilite
Noxafil ile ilgili diğer bilgiler
- Noxafil Genel
- Noxafil Fiyat
- Noxafil Prospektüs
- Noxafil Kullananlar
- Noxafil Nedir
- Noxafil Kullanımı
- Noxafil Yan Etkileri
- Noxafil Etkileşimi
- Gebelik
- Noxafil Saklanması
- Noxafil Muadili
- Noxafil Uyarılar
- Noxafil Endikasyon
- Noxafil Kontrendikasyon
- Noxafil İçeriği
- Noxafil Dozu
- Noxafil Zararları
- Noxafil Formu
- Noxafil Farmakolojik Özellikler
- Noxafil Farmasötik Özellikler
- Noxafil Ruhsat Bilgileri